Menő magyar nyelvű remix az OIEE projekttől
2021. június 22. írta: Kultúrjunkie

Menő magyar nyelvű remix az OIEE projekttől

Itt az első magyar nyelvű OIEE remix

hinkelmann_alexandra_photo3.jpg

Kocsis Bence és Szigeti Zsófi régóta barátok, ahogy Zsófi fogalmaz, Bence számára első pillanattól „a brother from another mother”. A közös dalra valamiért mégis várni kellett – mostanáig.

Több mint egy évtizede a hazai underground zene aktív alakja Kocsis Bence, aki három éve a Window és a Saverne mellé létrehozta produceri szólóprojektjét, az OIEE-t. A korábban csak merevlemezen porosodó dalok elkezdtek formát ölteni és rögtön repülőrajtot is vettek: az első, a Stays like this c. trackhez készült videóklip elnyerte a 2019-es Magyar Klipszemle fődíját Legjobb látvány kategóriában, a Still Dey Inside pedig a BBC rádióállomásán is hallható volt. 2020-ban megjelent debütlemez, az URBAN CAMOUFLAGE után ismét új dalokon dolgozik Bence, ennek első darabja egy Solére dal újragondolás. A “FEL” című dal az első lockdown alatt született, amikor az énekesnő hónapokra elszakadt a szerelmétől, majd amikor újra együtt lehettek, távolinak érezte őt. Zsófi Bence karrierjét évek óta nagyon közelről követi, hiszen régi barátok – így vallott a közös munkáról: „Nagyon boldog voltam, hogy végre találkoztattuk a zenénket és megszületett a FEL remix. A közös munka zenei oldala, illetve a forgatások is iszonyúan inspirálóan hatottak rám. Ez az a remix ami lehetővé teszi, hogy Solére szóljon egy késő esti Budapesti bulin, elég büszke vagyok ránk.”

screenshot1.png

 „Zsófival rendszeresen mutogatjuk egymásnak a zenéinket és mindig felmerült, hogy ha van ötlet dolgozzak bele dalokba, a "FEL"-nél bedobta a remix lehetőségét.” – mesélt Bence a projektről– „Ami kicsit rendhagyó, hogy először csak a master sávot küldték el az eredetiből (nem sávokra bontva), hogy hallgassak rá. Végül egyből jött pár ötlet és abból megcsináltam, így a metódus jobban hasonlított egy klasszikus sampling használatra. Annyira működött így is, hogy végül utólag nem akartuk sávokra szétszedni.”

Ez a dal előfutára lehet későbbi magyar nyelvű átdolgozásoknak is: Bence eddig elsősorban angol szövegekkel operált, saját bevallása szerint leginkább azért, mert arányaiban kevés magyar szöveg tetszik neki igazán, most viszont szeretne több magyar nyelvű dalt kihozni még ebben a stílusban. Művészetében a vizualitás kiemelten fontos szerepet játszik, ez egy régi, párhuzamos szenvedély, a MOME-n töltött évek alatt alakult ki és utána pár évig a zenét háttérbe is szorította. Mindig érdekelte a fotó és a mozgókép világa, a legtöbbször már zeneírás közben, félúton jönnek ötletek a dalok későbbi vizuális interpretálására. Természetesen a FEL-hez készült videót is ő készítette Kiss Péterrel közösen.

hinkelmann_alexandra_photo1.jpg

Jelenleg is készül egy új anyag, többek között Steve Dub (UK | Chemical Brothers) producerrel közösen, ami az első lemeztől egy kicsit elkanyarodik majd. Tempósabb, törtebb ritmusok lesznek jellemzően, ebben nagy hatással volt a Bicep zenei koncepciója, dallam világában meg néha a Glass Animals is beugorhat valakinek, persze megtartva sok elemet ami az OIEE cuccokat felismerhetővé teszi.

Hallgasd itt!


Fotók: Hinkelmann Alexandra

Sajtóinformáció: GrapefruitMoon Records

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr516601020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása