"Comic sins, Playbánia, 0, ezt látom egybe, ezzel kelek és fekszem."
2024. február 05. írta: Kultúrjunkie

"Comic sins, Playbánia, 0, ezt látom egybe, ezzel kelek és fekszem."

Áprilisban minden idők Beton.Hofi koncertje lesz az MVM Dome-ban!

beton_hofi2.jpeg

„Méltó befejezést és lezárást szeretnék életem eddigi legkedvesebb projektjének, avagy a mixtape trilógiának. comic sins, Playbánia, 0, ezt látom egybe, ezzel kelek és fekszem. Nekem a minden a 0 most” – meséli Beton.Hofi, akinek készülő albumát két újabb dal, a Holnap megállnak az órák és a 16 tonna fehér hó megjelenése vezeti fel. A március 8-án megjelenő, 0 című mixtape lemezbemutató koncertje 2024. április 13-án lesz az MVM Dome-ban.

Beton.Hofi szabályosan berobbant a hazai újhullámos hiphop világába. Második szóló dalával megnyerte a rapID tehetségkutató versenyt. A 2021 júniusában megjelent első, ‘comic sins’ című mixtape óriási kritikai és közönségsikert aratott, a 2022-ben kiadott ‘Playbánia’ és a Hundred Sinsszel közös Bagira című dal – ami a valaha 3. legtöbbet játszott magyar dal lett a Spotifyon – megjelenését követően pedig egyértelművé vált, hogy az elkövetkezendő évek meghatározó könnyűzenei előadója lesz. 2022-ben a ‘comic sins’-ért, 2023-ban pedig a Playbánia albumért Fonogram-díjat nyert az év hazai rap vagy hip-hop albuma/hangfelvétele kategóriában, az albumok hallgatottsága már 100 millió felett jár.   Egyedi hangzásvilágával, reflektív és önreflektív dalszövegeivel, hipnotikus színpadi jelenlétével és lelkes rajongói bázisával gyorsan bebiztosította helyét a klubok és fesztiválok nagyszínpadain.

Jelenleg a márciusban megjelenő 0 című mixtapen dolgozik. Az album utolsó előfutárai a 16 tonna fehér hó és a Holnap megállnak az órák, amelyekhez Miki357 klipeket is készített. A 16 tonna fehér hó szövegeinek egy részét Beton.Hofi tavaly tavasszal és nyáron, valamint 16 évesen írta. „Alprite-tal most dolgoztunk együtt először a RIZIKÓ után. Egy őszi koncert után összeültünk a Kettes Lövész nevű stúdióban. A dallamokban dj bestbars munkája kiemelendő, nagy zenész, telefon segítségével dúdolta fel az ötleteit és azokat építettük be a végleges verzióba némi átalakítással. A Holnap megállnak az órák pedig az 1978-as Bontovics Kati dalt mintázza. Ezúton szeretném tisztelettel megköszönni az eredeti szerzők hozzájárulását a minta használatához. A verzémet közvetlenül a Bagira megírása közelében rögzítettem és azt képzeltem el, hogy mit mondana nekem a zene, ha odakukkantana az ember felé Beton.Hofi mögött, amikor először megfogta a mikrofont.”

A 0 lemezbemutató koncertje április 13-án lesz az MVM Dome-ban Magyarország-Magyarország 0:0 (A meccs előre el van döntve) címmel. „Úgy érzem magam, mintha egy rab lennék, amióta nem találkozom a közönségemmel ebben a közelségben és várom, hogy halljam és lássam a szemeimmel, amikről a stúdióban fantáziálunk, miközben tervezzük a dalokat. Úgy érzem, hogy láttam ezt a pillanatot, ahogy jön felém a labda. Ez lesz az eddigi legfontosabb show-m, minden létező értelemben.”

Beton.Hofi: Magyarország 0-0 (A meccs előre el van döntve)

2024. április 13. MVM Dome

Spotify

Borítókép: miki357
Sajtóinformáció: Magócsi Anikó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4118319001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása