Több mint 1000 könyv gyűlt össze Szabados Ági jótékonysági akciójában
2021. február 22. írta: Kultúrjunkie

Több mint 1000 könyv gyűlt össze Szabados Ági jótékonysági akciójában

„Egy könyv a lehető legjobb társ ebben a magányos időszakban.”

st8_3259_1.JPG
Szabados Ágnes a saját könyvesboltjában, a Libertine Könyvesboltban szervezett egy közel 2 hetes közösségi könyvgyűjtést. Néhány nap alatt több mint 1000 db kiváló könyv gyűlt össze.

„Alapvetően az volt a célunk, hogy a közelmúlt megjelenéseit tudjuk elvinni az idősekhez. Szerencsére a legtöbben megértették a szándékunkat, így amellett, hogy jó minőségű könyveket hoztak, sikerült rengeteg szinte olvasatlan kötetet vinni az otthonokba. Például több új Grecsó-kötetet vagy épp az Ahol a folyami rákok énekelnek c. nagy világsikernek örvendő olvasmányt is elvittük, de ez csak két példa a sok közül” – mondja Ágnes. Az eredeti tervek szerint egyetlen idősotthon kapta volna a könyveket, azonban a nagy lelkesedés és adakozási kedv miatt két idősek otthona, valamint a Mozgó Könyvek segítségével több szociális intézmény is részesülhet a hatalmas adományból.

Ágnes február 14-én, Valentin-napon szállította el az méretes dobozokat néhány önkéntes segítségével az otthonokba. A vírushelyzet miatt sajnos személyesen nem találkozhatott az ott lakókkal, de ők e-mailben, egy nagyon kedves köszönőlap elküldésével fejezték ki hálájukat a Libertine Könyvesbolt dolgozóinak a gyűjtés teljes lebonyolításáért, valamint minden adományozónak az önzetlen felajánlásért.

Arra a kérdésre, hogy várható-e még a közeljövőben hasonló jótékonysági megmozdulás a Libertine Könyvesboltban, Ágnes azt felelte, hogy látva a nagy érdeklődést és az emberek kedvességét, biztosan szervez valami hasonlót még az idén.

Fotó: Peleskey Bence

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr616435908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása