Nem mindennapi színházi közvetítéssel jelentkezik az Átrium
2021. január 30. írta: Kultúrjunkie

Nem mindennapi színházi közvetítéssel jelentkezik az Átrium

koltai_robert_lakatos_pe_ter.jpg

Februárban exkluzív online színházi élményt kínál az Átrium nézőinek. Életében először és utoljára próbálja ki magát a korántsem egyszerű, de mindenképpen megismételhetetlen szerepben a Jászai Mari-díjas magyar színművész: Koltai Róbert.

Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott Fehér nyuszi, vörös nyuszi darabjában többek között az is különleges, hogy nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Eddig huszonegy alkalommal volt látható, a huszonkettedik est a szokásosnál is rendhagyóbb lesz.

Február 4-én este fél 9-től az előadást online, élőben közvetítjük az Átriumból. A jelenlegi rendelkezések miatt a helyszínen – statisztaként – tizenegynéhány fő vesz részt a nézők szerepében, a közönség többsége ezúttal a képernyő előtt követheti a művész és a Nyuszi egyszeri találkozását.

„Fikció és valóság összemosása, a szemfényvesztés, az illúzió sikeres elegy, ami mindig vonzza a közönséget. A játszónak hálás szerep, a nézőknek kikapcsolódás, ami ráadásul olyan fontos témákat jár körbe, mint a kiszolgáltatottság, a szabadság. Könnyed szórakozás, de súlyos kérdésfelvetés” – írta a produkcióról Varga Kinga a prae.hu oldalon.  

A színész, aki játssza, először a színpadon kapja kezébe a szöveget, előtte nem ismerheti azt, mindössze egy előzetes instrukciólistát kap 48 órával az előadás időpontja előtt. A Fehér nyuszi, vörös nyuszi ezzel együtt valódi színház: különös, intenzív játékhelyzetet teremt a színész, a közönség és az író között. A nemzetközi sikert aratott, több mint 50 nyelvre lefordított darab számos díjat söpört be, hiszen egyedülálló és megismételhetetlen élményt nyújt minden estén, ugyanis egy színész – a fentiek miatt – életében mindössze egyszer játszhatja el a darabot. A helyszíni közönség – amely a színház mecénásaiból és támogatóiból áll – pontosan ugyanannyit tud vagy nem tud a darabról, mint az eddigi nézők, de beavatva ők sincsenek. Az előadást csakis élőben lehet követni, visszajátszásra, utólagos megtekintésre nincs lehetőség!

Jegyeket az online-atrium.jegy.hu oldalon, belépést (illetve előtte regisztrációt) követően lehet váltani. A jegyértékesítő oldal automatikusan elküldi a vásárló e-mail címére a stream megtekintéséhez szükséges linket.


Fotó: Lakatos Péter

Forrás: Átrium

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9216409200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása