Így olvasunk mi - Libri Könyvtérkép 2020
2020. december 17. írta: Kultúrjunkie

Így olvasunk mi - Libri Könyvtérkép 2020

Kiderült, hogy mit olvasnak a magyarok

konyvterkep_kozos_elmenyek.jpg

A Libri 2020-as karácsonyi kampányával az olvasóközösségek és az emberi kapcsolatok fontosságára hívta fel a figyelmet. Könyvtérképükre több mint tízezren töltötték fel kedvenc könyveiket, így kiderült, mit olvasnak legszívesebben a magyar olvasók.

Idén karácsonykor a Libri a könyvek közösségalkotó erejét bemutatva elkészítette Magyarország Könyvtérképét, ahová az olvasók november közepétől tölthették fel azokat a könyveket, amiket a legjobban szerettek, amik a legfontosabb szerepet játszották az életükben. A több mint tízezer olvasó negyvenhatezer könyvéből már látható, mik a magyar olvasók legkedvesebb könyvei.

A Könyvtérkép segítségével ráadásul egy olyan közösségi térben találhatták magukat, ahová kedvenc könyveiket feltöltve felfedezhették azokat az ismeretlen könyvrajongókat is, akikkel hasonló az ízlésük, akiknek ugyanazok a könyvek voltak kedvesek. A böngészés mellett a többi olvasó virtuális könyvespolcán megjelenő könyvekre is rá lehetett keresni, és így megtalálni, hogy kikkel vannak közös könyvélményeink.

A látogatók böngészhetik továbbá a Csillagtérképet is, ahol 57 közéleti személyiség kedvenc olvasmányait ismerhetik meg, mint például Farkasházi Réka, Grecsó Krisztián, Kemény Zsófi, Király Júlia, Szabados Ágnes, Rúzsa Magdolna vagy Vecsei H. Miklós.

A november 23-án indult országos kampány segítségével az is kiderült, hogy melyik könyvet tették fel a legtöbben személyes könyvespolcukra, vagyis a program végén fény derült rá, hogy mi Magyarország legkedvesebb olvasmánya. A legaktívabbak a budapesti és Pest megyei olvasók voltak, de sokan töltötték fel könyvespolcukat Csongrád-Csanád megyéből és Győr-Moson-Sopron megyéből is. De nemcsak Magyarországról érkeztek ajánlások a kedvenc könyvekre, több európai országból és Észak-Amerikából is jelentkeztek olvasók a legkedvesebb olvasmányélményeikkel.

A legkedvesebb könyvek listája így alakult:

1

J. K. Rowling: Harry Potter-sorozat

2

Szerb Antal: Utas és holdvilág

3

Jane Austen: Büszkeség és balítélet

4

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

5

Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek

6

Szabó Magda: Abigél

7

J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura I-III.

8

Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita

9

Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors

10

Szabó Magda: Az ajtó

11

Gabriel García Márquez: Száz év magány

12

Ken Follett: A katedrális

13

Agatha Christie: Tíz kicsi néger

14

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek

15

Michelle Obama: Így lettem

 
Bár a promóció véget ért a Könyvtérkép továbbra is elérhető a Libri oldalán.


Sajtóinformáció: Jávor Zsófia - Libri
 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2216348542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása