Új klip a HERSELF zenekartól
2020. november 10. írta: Kultúrjunkie

Új klip a HERSELF zenekartól

herself_bandafoto_1.JPG

 A klipről: Bakos Zita (dalszerző, billentyűs)

A dal szövege egy mindennapos történetet mutat be. Két embernek összeér a tekintete, tetszenek egymásnak és arra gondolnak, hogy vajon a másik is arra gondol-e amire ők. A klip sztorijánál is ebből indultunk ki, ráadásul az egész egy igaz történeten alapul: az egyik barátnőm nem is gondolta volna, hogy a legjobb időben és a legjobb helyen van éppen, amikor felszállt a 4-6-os villamosra aznap délután, amikor a fiú - akivel azóta már össze is házasodtak - meglátta őt. Egyszerű az egész, mégis hidegrázós belegondolni, hogy mennyire más lenne az életük, ha a fiú nem tett volna azért, hogy ez a lány ne csak egy régi kósza kép maradjon az emlékeiben. A klip is arról a pár percről szól, amikor minden eldől: egy új történet veszi kezdetét vagy minden marad a régiben. Szóval én azt mondom, hogy hinni kell a tündérmesékben még akkor is, ha legtöbbször a villamoson szemezés csak villamoson szemezés is marad!

Szeleczki Rozália (rendező)

A Lucky you! című klip megalkotása fontos élmény volt számomra, mert igazán gyümölcsöző volt az együttműködés a zenekar és az alkotócsapat között. Mivel Bakos Zitával és Attilával korábban már dolgoztunk együtt, a zenekar megbízott bennem, és szabadon gondolkodhattam. Ők hozták az alapötletet, ami a klasszikus szituáció volt: fiú és lány szemeznek a villamoson. Ezt gondoltuk tovább együtt úgy, hogy a fiú és a lány fantáziájában megjelenő közös nyár képeit vegyítjük a szemezés jelenettel. A célom az volt, hogy a néző végig bizonytalanságban maradjon: ők most látják egymást először, és ezek egy elképzelt jövő képei, vagy mindez megtörtént és most emlékeznek vissza rá? Főszereplőink, Szőke Abigél és Krasznai Vilmos két tehetséges fiatal színész, nagyon jó élmény volt velük dolgozni. Valójában az ő profizmusuk és ugyanakkor frissességük teremti meg azt az őszinte, lírai és egyszerre nyers világot, amit szerintem a szám is képvisel.

A fotófilm műfaját azért választottuk az emlékképekhez M. Deák Kristóf operatőrrel, mert így többet tudunk a néző fantáziájára bízni. Az emlékfoszlányok közötti részeket a néző egészíti ki a fejében, így megteremtődik az emlékképekre általában jellemző töredezettség, rapszodikusság. Kihívás volt analóg technikával dolgozni, és a Café Analóg segítségével egy nagyon inspiráló folyamaton vagyunk túl.

Összességében nagyon hálás vagyok az egész alkotó stábnak, igazi csapatmunka volt ez, szerelem-projekt, ahogy Meister Nikolett gyártásvezető nevezte, nem csupán egy megrendelés.

A dalról: Bakos Attila (dalszerző, énekes)

Bár lassan egy év telt el a tavaly decemberben kihozott első HERSELF EP óta, ez a dal valójában a leges legelső HERSELF dalok közül való. Az első hangjegyzetet ezekből az akkordokból talán Zita készítette 2013 környékén, az első szövegfoszlány dalhoz 2016 januári és ugyanebben az évben Kiss Benji (Paperdeer, Belau) már késztett egy első körös elektronikus verziót. Ez volt az első dalom életemben, amire a közeli barátaim is elismerően bólogattak és nem csak mosolyogtak kedvesen egy erőltetett „tökjó” mellé, úgyhogy mondhatjuk, hogy számomra és a zenekar számára is mérföldkő ez a dal. A felvételeket már zenekari felállásként kezdtük el Kirschner Péternél (Bródy János zenekara, M.P. AndFriends), természetesen - ahogy eddig mindig - most is ő felelt a felvételekért és a mix&masterért és nagyon örülünk, hogy vele dolgozhatunk! A klip elkészítésére Szeleczki Rozáliát kértük fel, akivel más zenekaraink kapcsán már dolgoztunk együtt, de HERSELF klipet még nem készített. Tudtuk, hogy működni fog a közös munka, mert az ő művészi világa nagyon közel áll hozzánk. Nagyon erős csapatot hozott össze, amire kifejezetten büszkék vagyunk, és azt hiszem, a végeredmény magáért beszél. Boldogok vagyunk, hogy Rozihoz fűzhető a dal vizuális világa, biztosak vagyunk benne, hogy lesz folytatás!

A zenekarról és a megalakulásról: Bakos Attila (dalszerző, énekes)

Tesómmal, Zitával a gimis bandánk feloszlása után egy ideig zenekar nélkül maradtunk. Ebben az időszakban több tucat dalt írtunk zongorán együtt, amiknek sokáig nem találtuk a helyét. Évek teltek el így, amikor találkoztam Kiss Benjivel (Paperdeer, Belau) az egyetemen. Megmutattam neki néhány ilyen zongoradarabot és első körben elektronikus mixeket csináltunk belőlük, amik annyira jól sikerültek, hogy nekiálltunk zenekart szervezni. Mindig a gépen összerakott alapból indulunk ki, de a próbateremben a lehető legélőbbre formáljuk a dalokat, mindent eljátszunk hangszeren, amit lehet - és bumm, így lett az underground ’shoegaze’ pop! Pettenkoffer Zsófi és én énekelünk, Bakos Zita billentyűzik, Horváth András Ádám gitározik és Dumbovich Péter dobol. Mindenki kicsit máshonnan jön, de azt hiszem jól rátaláltunk egymásra és iszonyú jók az energiák a zenekarban

facebook.com/thebandherself

instagram.com/herself_official

Sajtóinformáció: Ati - HERSELF

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6816280344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása