Ezeket a könyveket minden Netflix és HBO Go előfizető imádni fogja
2020. november 04. írta: Kultúrjunkie

Ezeket a könyveket minden Netflix és HBO Go előfizető imádni fogja

mollie-sivaram-yubcnxaa3h8-unsplash.jpg

Kuckózz be a hideg őszi estéken azokkal a GABO Kiadónál megjelent kötetekkel, melyeknek adaptációi hihetetlen népszerűséggel futnak jelenleg a streaming-szolgáltatók műsorán!

Jean Hanff Korelitz: Tudhattad volna

jean-hanff-korelitz-tudhattad-volna-hbo.jpg

Egy házassági tanácsadónak rá kell ébrednie, hogy tökéletes élete délibáb…

Grace Reinhart Sachs olyan életet él, amilyet mindig is áhított. Minden idejét a férjének, az előkelő kórházban dolgozó gyermekonkológusnak, a fiuknak, Henrynek és a hozzá terápiára járó pácienseinek szenteli. Hamarosan megjelenik a könyve, a Tudhattad volna, amelyben ostorozza a nőket, amiért nem hallgatnak az ösztöneikre, és arra tanítja őket, higgyenek az első megérzésüknek, amikor megismernek egy férfit.

Azonban néhány héttel a könyv megjelenése előtt óriási törés keletkezik az életében: egy erőszakos halál, egy eltűnt férj és az oly régóta ismert férfi hűlt helyén egy sor rettenetes felismerés. Az egyre növekvő és a nyilvánosság érdeklődését is felkeltő katasztrófa nyomán Grace-t megrettenti, mennyire nem hallgatott a saját tanácsára. Kénytelen felszámolni az addig megszokott életét, és újat építeni maga és a fia számára.

A regény alapján az Oscar-díjas Susanne Bier készített sorozatot az HBO-nak, a főszerepben Nicole Kidman, Hugh Grant és Donald Sutherland.

Daphne du Maurier: A Manderley–ház asszonya

daphne-du-maurier-a-manderleyhaz-asszonya-filmes-boritoval.jpg

Nesztelen léptű inasok, pattogó tűz a könyvtár kandallójában, fehér damasztabrosz és ezüst készlet a teázóasztalon, dédanyák képei a galérián - ez Manderley. Baljósan vöröslő rododendronok és temetőket idéző, sápadtkék hortenziák a kertben, a tenger vészjósló mormolása - ez is Manderley.

A történetet elmesélő, mindvégig névtelen főszereplő, az új, érzékeny úrnő híven beszámol ennek az életnek a fonákjáról is: a titkos bűntudatról, a névtelen szorongásról, a rettegésről, ami ugyanúgy elválaszthatatlan Manderleytől, mint a kényelem és a fényűzés. A félelem mérgezi az itt élők lelkét: az új asszony a régi házvezetőnőtől, Mrs. Danverstől fél, még inkább a halott feleség, Rebecca kísértetétől - ám valójában attól retteg, hogy méltatlan lesz Manderleyhez, és el kell hagynia a kastélyt. A férj, Maxim de Winter a bűntett leleplezésétől és a botránytól retteg.

Daphne du Maurier klasszikusnak számító regényéből idén Ben Wheatley (Halállista) készített filmet a Netflixre, Lily James és Armie Hammer főszereplésével.

Walter Tevis: A vezércsel

walter-tevis-a-vezercsel.jpg

Beth Harmon csendes, morózus és első pillantásra jelentéktelen nyolcéves kislány, akit édesanyja halála után árvaházba küldenek. Legfőbb társasága egy másik árva, és a gyermekotthon gondnoka, aki sakkozni tanítja. A sakk szép lassan Beth életének értelmévé válik.

Idővel a fiatal tehetség a nyugtatókhoz és az alkoholhoz nyúl, hogy elmenekülhessen a valóság elől. De a sakkpartik során kiélesednek az érzékei, tisztán gondolkodik, és úgy érzi, hogy talán visszanyerheti az irányítást. Tizenhat éves lányként a hidegháborús években már az USA nyílt bajnokságán küzd a győzelemért. Azonban, miközben szakmai képességei egyre fejlődnek, a tét is növekszik, egyre félelmetesebbnek tűnik számára az elszigeteltsége, és egyre csábítóbbá válik a menekülés gondolata.

És eljön az a pillanat, amikor a világ legjobb játékosával kell megküzdenie a Szovjetunióban. Képes lesz-e nyerni, vagy végül függőségei áldozatává válik?

A könyv alapján készült sorozat Anya Taylor-Joy főszereplésével látható a Netflix műsorán!

Lead kép: Mollie Sivaram / Unsplash

Forrás: GABO Kiadó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2016274298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása