Színdarab? Pipa! Koncert? Pipa! Slam? Pipa! Láttad? Pipa!
2020. október 16. írta: Kultúrjunkie

Színdarab? Pipa! Koncert? Pipa! Slam? Pipa! Láttad? Pipa!

spszxszegedinemzeti_eventcover_v3.png

Ilyen még biztosan nem volt: A Slam Poetry Szeged alkotói, a Szegedi Nemzeti Színház színészei, valamint kiemelkedő slammerek és zenészek az egész országból a teátrum nagyszínpadán házasítják össze a költészetet, a színházat és a zenét a slam poetry műfajával!

 121456592_2717377428484149_7948488326056015924_n.jpg

A két felvonásos est első részében Mészáros Péter (a Slam Poetry Szeged alapítója, Országos Slam Poetry Bajnok, Európa-bajnokság közönségdíjas) és Bárány Bence (Országos dobogós slammer, a VATES irodalmi ruhamárka alapítója) “duodrámája”, a Látta című előadás látható, amely szeptemberi, teltházas ősbemutatója után vidéken először Szegeden kerül színpadra. „A Látta egy érzelmi hullámvasút a harmadik évezred társadalmának legégetőbb kérdésein utazva, úgy, mint a nemi szerepek átrendeződése, a politikailag korrekt fogkrémhasználat, és az, hogy ki a hibás, hogyha elfelejtjük bevenni a memóriatablettáinkat.”

Ennek a műsornak a tematikáját gondolták tovább a Slam Poetry szegedi képviselői zenészekkel, színészekkel, írókkal, költőkkel kiegészülve, amely az est második részét képezi. Egy igencsak illusztris társaság verődött össze, hogy egy műfajokon átívelő utazásra invitálják meg a közönséget.

Az esten fellépő művészek: Kemény Zsófi (költő, író, forgatókönyvíró, slammer), Agócs Márton (az Aurevoir zenekar frontembere), a Szegedi Nemzeti színház színművései: Rétfalvi Tamás (Junior Prima díjas) és Szívós László, a Slam Poetry Szeged főszervezői és slammerei: Gömöri Eszter és Nagy Sándor, a Zeninjaim zenekar, Bárány Bence, valamint Mészáros Péter az est megálmodója, ötletgazdája.

Facebook esemény és jegyvásárlás

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3616241842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása