Az Átrium Galéria új évada Gergye Krisztián kiállításával kezdődik
2020. október 13. írta: Kultúrjunkie

Az Átrium Galéria új évada Gergye Krisztián kiállításával kezdődik

levitaciok_reszlet.jpg

Az Átrium Galéria 2017 második felében nyílt az Átriumban, és azóta ingyenesen látogatható kiállítótérként működik. A 2020/21-es évad első tárlata Gergye Krisztián munkáiból tevődik össze, akinek a műveiből Alföldi Róbert válogatott. A kiállítás címe Levitációk, és október 21-én este 6 órakor nyitja meg az Átrium Galéria művészeti vezetője, Alföldi Róbert.

„Meglepő, gondolhatjuk, hogy a Gergye fest, és közben semmi meglepő nincs benne. Pont olyan érzékien fest, mint ahogy táncol” - mondja Alföldi, aki az Átriumban Az Őrült Nők Ketrece és az Isteni végjáték előadásokban dolgozott együtt a kortárs tánc egyik leginkább meghatározó alakjával. Gergye Krisztián műveiből már korábban is láthatott ugyancsak Levitációk címmel a kőszegi közönség a Kőszegi Várszínház szervezésében, a jelenlegi tárlat az ott kiállított művek válogatásából áll. 

A megnyitón való részvétel ingyenes, ahogy a tárlat is ingyenesen lesz látogatható az Átrium nyitvatartási idejében.

Fotók: Részlet a Levitációk kiállításból

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9016238324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása