Október 6-án megjelenik a magyar Bridget Jones önterápiás naplója
2020. október 01. írta: Kultúrjunkie

Október 6-án megjelenik a magyar Bridget Jones önterápiás naplója

Igen, „Ez egy kibaszott karanténnapló”!

befunky-collage_2_2.jpg

Benedek Ágota márciusban kezdte el írni karanténnaplóját önterápiás céllal egy blogon, amelyet egészen a magyarországi COVID karantén-intézkedések feloldásáig vezetett – összesen 65 bejegyzés született. benedeka_rumbarumbamm_lajkmagnes_20200908_09_1.jpg

A blog pár hónap leforgása alatt több tízezres követői bázisra tett szert. Őszinte, szókimondó stílusával, nyers szarkazmusával és féktelen abszurditásával, valamint éles meglátásaival Ágota valamennyiünk igaz prófétájává vált, aki nem félt mindannyiunk igazságáról, legféltettebb titkairól, szégyellnivaló tabuiról lerántani a leplet. Ágota mindannyiunk legjobbik és legrosszabbik énje egyszerre. Ő az inzulinos magyar Fleabag, a karanténnapló sikerét pedig mi sem igazolhatná jobban, mint, hogy a Proton Cinema gyártásában televíziós sorozatot terveznek belőle.  Azok, akik fanatikusan rajonganak Bridget Jonesért, Lena Dunhamért, Sarah Silvermanért (vagy éppen mindháromért egyszerre) imádni fogják a Libri Könyvkiadó Kft. gondozásában megjelenő Rumbarumbammot is!

Benedek Ágota pedig bebizonyította, hogy az akasztófa-standup-humor nem csak a férfiak privilégiuma, a színpad legalább annyira kijár a bajszos nőknek is!

Az írónő az ELTE magyar nyelv és irodalom szakára járt, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetemen forgatókönyvírást tanult. Tv-sorozatok, filmek és reklámok írásával foglalkozik. Az eredetileg személyes blognak készült Rumbarumbamm az első könyve. Az általa írt Űrpiknik című nagyjátékfilmet várhatóan 2020 őszén mutatják be, blogja megfilmesítéséről pedig jelenleg is folynak a tárgyalások. Van egy kutyája. Magas.

Forrás: Libri Könyvkiadó Kft.

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6916223960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása