Íme a 21. Század Kiadó könyvheti újdonságai
2020. szeptember 19. írta: Kultúrjunkie

Íme a 21. Század Kiadó könyvheti újdonságai

Életre szóló, életről szóló utazások

unnamed_46.png

Az őszre tolódott, virtuális térbe helyezett Ünnepi Könyvhétre a 21. Század Kiadó három könyvújdonsággal készült. Három olyan kötettel, mely hűen alkalmazkodik a vírus alatti, rugalmasságot és lelki hajlékonyságot követelő helyzethez. Mindhárom kötet szól fizikai utazásokról, és ami talán sokszor még nehezebb: lelki utazásokról. Pszichés helyváltoztatásról, mellyel gyakran nagyobb távolságokat tehetünk meg, mintha vonatra, repülőre vagy autóba szállnánk.

Meg Waite Clayton: Az utolsó vonat Londonba
clayton_az_utolso_vonat_fedlap.jpg

Amikor kiárad a sötétség, felbukkan a világosság is.  A történelem vérzivataros időszakait csak úgy lehetett túlélni, hogy mindig akadt néhány ember, aki dacolt a gonosszal, és szövetkezett a jóért. Meg Waite Clayton regénye a becsület és bátorság erejének regénye. Ez a kötet nem egy vagy néhány ember utazásáról szól, hanem majdnem tízezer emberéről. Ennyi veszélyben lévő gyermeket menekített ki ugyanis a nácik elől Truus Wijsmuller a második világháború idején. A különösen elszánt holland asszony, egyáltalán nem ijedt meg, amikor Adolf Eichmannal kellett tárgyalnia. Merészségének hála olyan alku született, melynek köszönhetően több ezer zsidó gyermek utazhatott Hollandián keresztül Londonba, és talált nevelő családokra. A regény érzékenyen mutatja be egy kamasz pár szerelmét is, és hirtelen felnövését a háború árnyékában, illetve a korabeli Bécs kulturális érdekességeit. Lélekemelő, nagyon fontos történelmi eseményeket bemutató mű: a legragyogóbb történet a legsötétebb korszakból.

Maros András: Két-három dán

ket-harom_dan_2_vegleges_b1_1.jpg

Az élet egyik legfontosabb érzelmi támpillére a barátság, de vajon mennyit tudunk valójában a barátainkról, akikkel éveket töltöttünk el, buliztunk, egyetemre jártunk, és látszólag ismerjük őket? Maros András roppant jó humorral megírt regényében három dán barát magyarországi kalandjait meséli el, akik Budapest után úgy döntenek, meg akarják ismerni a magyar vidék valóságát is. A helyenként burleszkbe hajló, humorosan filozofikus részek lélektani intermezzókkal váltakoznak, miközben a három fiú nemcsak a zalai vidék rejtélyeit ismeri meg, de önmagukhoz, saját kapcsolataikhoz is meglelik a kulcsot. Jóféle értelmiségi-érzelmiségi humorral átszőtt, kulturális kikancsintásokkal teli, üdítően kellemes stílusban megírt szépirodalom, mely női és férfi olvasóknak is érdekes lehet.

Tóth Gábor Ákos: A kúthelyi gyémánt

tga_a_kuthelyi_gyemant_fv2.jpg

A jól ismert Balatoni-regényfolyam, az Édesvízi mediterrán népszerű szerzője újabb csodálatos magyarországi helyszínre kalauzolja az olvasóit. Ezúttal délebbre, egészen a határhoz, az Őrség zöldes lankáihoz utazhatunk vele. Az Forrásvidék-sorozat második részében nemcsak a vidék érdekességeire derül fény, de a szereplők is újabb és újabb érzelmi vagy szellemi kalandokba keverednek. Ezúttal nem olajat kutatnak, hanem a kúthelyi gyémántot, amiről hamarosan kiderül, hogy bányásszák-e vagy isszák.  A Forrásvidék - Olajláz az Őrségben folytatásában kiteljesedik a különc kerekesszékes lány és a karibi balfék szerelme, újra velünk lesz a magát felrobbantó Ati bácsi, Margó, a helyi konyhaművészet üdvöskéje, valamint Bozzi úr, akinek tenorja belengi Kúthely lankáit. Tóth Gábor Ákos balatoni könyvei után a kúthelyi regényfolyam második részében is hasonló empátiával és humorral tálalja hétköznapi hősei életét.

o_1.jpg

A 21. Század Kiadó az új megjelenések mellett ismerős kedvencekkel, bestsellerekkel és minimum 30% kedvezménnyel várja az olvasóit az Online Könyvhéten

Forrás: 21. Század Kiadó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9716207336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása