Ilyen lesz a szeptember a Partvonal Kiadó újdonságaival
2020. augusztus 15. írta: Kultúrjunkie

Ilyen lesz a szeptember a Partvonal Kiadó újdonságaival

alisa-anton-jhxgkggd3sw-unsplash.jpg

Hamarosan véget ér a nyár és beköszöntenek az őszi napok, azonban a Partvonal Kiadó friss megjelenéseinek hála nem fogsz unatkozni a hűvösebb, otthonülős estéken sem. Mutatjuk, milyen kínálat vár rád szeptemberben!

Anneleen Bru: Így neveld a macskádat!

unnamed_118.jpg

Tervezett megjelenés: 2020.09.01.

Az emberiség évszázadok óta a macskák bűvöletében él. E titokzatos és elegáns négylábú legősibb társunk, és generációk óta családtagként éli világát. Ugyanakkor számtalanszor tapasztaljuk, hogy – minden jó szándékunk és odaadó szeretetünk ellenére – a macskánk magatartása kifürkészhetetlen. Anneleen Bru macskaterapeuta kézikönyve mindent megcáfol, amit eddig a macskák természetéről tudni véltünk. A könnyen elsajátítható trükkök és hasznos tippek segítenek a gazdiknak, hogy megértsék a kis kedvencük testbeszédét, finom jelzéseit, és tökéletes legyen az összhang imádott cicájuk és a kétlábúak között.

Induljunk hát izgalmas utazásra a házimacskák világába, és tegyük boldogabbá macskánk mindennapjait – kezdődhet a macskaforradalom!

Koreeda Hirokazu: Bolti tolvajok

v_1.jpg

Tervezett megjelenés: 2020.09.14.

Sibata Oszamu és a fia, Sóta számára a munka egyet jelent a lopással. Szupermarketekbe, trafikokba járnak portyázni, hogy beszerezzék az alapvető léthez szükséges dolgokat. Egy nap hazafelé menet figyelmük megakad a kicsi Jurin, az ötéves kislányon, akit a szülei kizártak a lakásukból. Oszamu képtelen tétlenül nézni, hogy a gyermek a hideg éjszakában fagyoskodik, ezért hirtelen ötlettel úgy dönt, hazaviszi a családjához. Felesége, Nobujo kezdetben elutasítóan viselkedik az új jövevénnyel szemben, később azonban szoros kötelék alakul ki kettejük között. Az arakavai ház többi lakója, a havi nyugdíjából tengődő Hacue, valamint Nobujo 23 éves húga, Aki szintén a hányatott sorsú kislány befogadása mellett voksol, akinek egyúttal új nevet adnak: Rin. A hatfős család boldogan éli az életét, amíg egy váratlan esemény következtében titkaik napvilágra nem kerülnek.
A regényből Koreeda Hirokazu rendezésében film is készült, amely 2018-ban elnyerte Cannes-ban az Arany Pálma-díjat – Japán több mint húsz év után diadalmaskodott újra a rangos filmfesztiválon.

Dean Burnett: A boldog agy

f_1.jpg

Tervezett megjelenés: 2020.09.15.

Az idióta agy szerzőjének második könyve a boldogságról és annak agyi eredetéről szól. Mi okozza a boldogságot? Agyunk miért van oda egyes dolgokért, míg másokat ki nem állhat? Létezik-e betonbiztos módja annak, hogy az agyunkat boldoggá tegyük, ahogy azt sokan állítják? Milyen az örök boldogság – és tényleg olyan jó dolog lenne a létezése, mint az első hallásra tűnik?

Dean Burnett írásának nem az önsegítés az elsődleges célja, hanem kérdéseket tesz fel, és közben bemutatja, milyen összetett az emberi elme. A kutatásokon alapuló, ám humoros kötetből megtudhatjuk, vajon valóban az otthonunk tesz-e minket igazán boldoggá (lelőjük a poént: bizonyos értelemben igen), illetve fény derül arra is, hogyan hat a szerelem, a szex, a barátság, az egészség, a vagyon, a nevetés és a siker az agyunkra.

Peter Mayle: Kutyaélet

s.jpg

Tervezett megjelenés: 2020.09.30.

Egyszer volt, hol nem volt, élt Provence-ban egy angol író, aki örökbe fogadott egy ismeretlen eredetű és kétséges vadászösztönökkel megáldott kutyát. Peter Mayle a Fiú nevet adta négylábú kedvencének, és Kutyaélet címmel megírta a nagyzási hóborttal és heveny üldözési mániával megáldott fajtatiszta állat naplóját. A csupa szellem és humor írás tulajdonképpen elmélkedés ember és kutya kapcsolatáról, megspékelve az emberi miben létről szóló újszerű megfigyelésekkel, mindezt új nézőpontból: körülbelül térdmagasságból. Megtudhatjuk, hogy a kétlábúak iránti vonzalom alapja a rendszeres élelmiszer-ellátás, a tyúkok szeretete pedig azon az egyszerű tényen múlik, hogy remekül egyesítik magukban a sportot és a táplálékot. A nagy bölcselőktől vett idézetek közé gyakorlatias kutyaügyek és vidám történetek keverednek, amelyekből egy felejthetetlen kutyaszemélyiség rajzolódik ki.


Fotó: Alisa Anton / Unsplash

Forrás: Partvonal Kiadó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr816140668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása