Izgalmas könyvek a nyár végére
2020. augusztus 09. írta: Kultúrjunkie

Izgalmas könyvek a nyár végére

Könyvújdonságok a GABO, Ciceró, Akkord kiadók kínálatából a nyár utolsó heteire

chen-mizrach-jl6ptwi7h18-unsplash.jpg

Adunk pár tippet, hogy mit érdemes elpakolnod a strandtáskádba!

Frank Herbert: Dűne 3.

d.jpg

Megjelent!

A Dűne örökre megváltozott. Paul Muad-Dib, a Kwisatz Haderach, a jövőbe látó messiás olyan folyamatokat indított el, amelyek túlnőttek az embereken, és a mindenség legfontosabb helyévé tették az Arrakist. Ám Muad-Dib nincs többé, elnyelte a sivatag mélye. Öröksége azonban tovább él.

Paul gyermekei, Leto és Ghanima kénytelenek szembenézni a sorssal, melyet a történelem nekik rendelt. Az Impérium trónjának várományosaiként nemcsak emberek milliárdjai imádják és gyűlölik őket, de a legveszedelmesebb politikai intrikák középpontjában állnak. Mi a terve Aliának, aki Régensként uralja a világegyetemet? Miért tér vissza évtizedes távollét után nagyanyjuk, Lady Jessica az Arrakisra? Kicsoda a titokzatos Prédikátor, aki a Mahdi egyháza és az új világ ellen szónokol? És hogyan változnak meg az erőviszonyok, amikor újra színre lépnek a trónfosztott Corrinók? Az ikreknek és támogatóiknak nemsokára rá kell döbbenniük, hogy az események sokkal nagyobb áldozatot követelnek tőlük, mint amire eddig gondoltak volna.

Frank Herbert A Dűne gyermekeiben továbbviszi az Atreides-dinasztia és a magával ragadó sivatagbolygó történetét. A szerző, miközben a társadalmat mozgató erőket vizsgálja, bemutatja azt is, milyen döntésekre kényszerülnek azok, akik milliárdok sorsára lehetnek hatással, és hogy az emberek gyakran olyan tettekre kényszerülnek, melyekért hatalmas árat kell fizetniük.

Aaron T. Beck: A gyűlölet fogságában

dt.jpg

Megjelent!

A világhírű pszichiáter dr. Aaron T. Beck, akit sokan a kognitív terápia atyjának tartanak, A gyűlölet fogságában című művében forradalmi és gondolatébresztő nézőpontból mutatja be a romboló viselkedést. A gondolati folyamatok és az érzelmi, illetve viselkedéses reakciók közti kapcsolatról lefektetett alapelveit vonatkoztatja az emberiség sötét oldalára. Bámulatos részletességgel ismerteti, hogy a destruktív viselkedésmód – a családon belüli erőszak, a bigottság, a népirtás és a háborúskodás – alapelemei a mindennapi élet frusztrációival közös mintát követnek. A gyűlölet fogságában radikálisan megváltoztatja az erőszakról alkotott véleményünket, és szilárd keretet ad az azáltal okozott problémák helyrehozásához.

Dr. Michael Mosley: COVID19

cu.jpg

Megjelenés: augusztus 12.

Ez a könyv korunk legnagyobb közegészségügyi veszedelméről szól, részletesen ismerteti az új vírus történetét a kínai felbukkanásától a világméretű, gyors terjedéséig.

Dr. Michael Mosley tudományos író, újságíró a legújabb tudományos felfedezések alapján lebilincselően mutatja be a járványt okozó koronavírus titkait, a terjedését, a test megfertőzését és azt, hogy immunrendszerünk hogyan próbálja leküzdeni. Elismert tudományos szakértők bevonásával avat be a kezelés, valamint a biztonságos és hatékony vakcina – amely végül is az egyetlen módja a vírus leküzdésének – kifejlesztéséért folyó küzdelem részleteibe.

A Covid19-vírusról szóló tények birtokában jobb helyzetbe kerülhetünk önmagunk és családunk megvédésére, és a világ kezdhet újra nyitottabbá válni.

Estelle Maskame: Kai sötét oldala

k.jpg

Megjelent!

Estelle Maskame tizenöt évesen tört be a könyvpiacra tizenhárom éves korában elkezdett könyvével. Bestsellerlistás DIMILY-trilógiája után most a Kai sötét oldala című regényével jelentkezik, amely bizonyítja, hogy felnőtté érett.

A tizenhét éves Vanessa nem hisz a kapcsolatokban – nem akarja összetört szívvel végezni, mint az apja. Így hát, amikor legutóbbi nem-pasija, Harrison Boyd elhívja egy hétvégére a haverjaival és az ő barátnőikkel, világos számára, hogy itt a kaland vége. Másnap kikerül a netre egy videó, amelyen Vanessa hiányos öltözékben Harrisonnal szórakozik, és a lány életén úrrá lesz a káosz.

A barátokból hirtelen ellenségek lesznek, mindenki elítéli Vanessát, ő pedig ki akarja egyenlíteni a számlát. Kai Washington, a rivális iskola focicsapatának tagja, aki most jött át Vanessa iskolájába, szintén bosszút esküdött Harrison ellen. Ők ketten szuper csapatot alkotnak. A bűntársak kiszúrják Harrison kocsiján a kerekeket, feltörik a mobilját, és belopóznak a szülei házának pincéjébe is. De amikor Vanessa Harrison módszerével vág vissza a fiúnak, meglepetés éri: nem tölti el az az elégedettség, amelyre számított. Vanessa Kaiben társára akadt. Egyre több időt töltenek együtt, újabb és újabb terveket eszelnek ki Harrison tönkretételére, és Vanessa azon kapja magát, hogy nem vigyáz eléggé az érzéseire. 

Barbara Delinsky: Azelőtt és ismét

t.jpg

Megjelent!

Mackenzie Cooper csak egy pillanatra vette le a szemét az útról, de ez a pillanat pont elegendő volt ahhoz, hogy elrabolja tőle a szeretett lányát, véget vessen a házasságának, szétrombolja a családját, és eltaszítsa a barátait is. Nem beszélve a média folytonos figyelméről, amely privát szférája utolsó morzsáit is felemésztette. Most Vermontban él, Maggie Reid néven, egy kis házban a macskáival és a kutyájával.

 Hálás az új barátaiért, bár azt nyilvánvalóan nem kockáztathatja meg, hogy beavassa őket az igazságba. Sminkmesterként dolgozik, és abban segít a vendégeknek, hogy elrejthessék a gyengeségeiket: betegségeik, sérüléseik látható nyomait. A hegek eltüntetése szakterületévé vált. De nem ő az egyetlen ebben a békés kisvárosban, aki titkokat rejteget. Amikor az egyik barátja kamasz fia a reflektorfénybe kerül azzal a váddal, hogy feltörte egy befolyásos ember Twitter-fiókját, Maggie abban a kettős helyzetben találja magát, hogy egyszerre próbál távol maradni a történtektől, védeni magát, és segíteni a barátainak. Ahogy az ő igazságukra szépen lassan fény derül, Maggie saját, nagy műgonddal felépített sztorijának alapjai is megrendülnek. Tudja jól, hogy ebben a bonyolult világban a biztonság az egyetlen, ami védelmet nyújthat. De ahhoz, hogy ezt megteremthessük, néha nagyon messzire kell kerülnünk a komfortzónánktól.

Johanna Lindsey: A szívvel ne dacolj! Shefford lovagjai 1.

j.jpg

Megjelent!

Reina kész fellázadni a sorsa ellen. Sir Ranulf lovag, az aranyló óriás, foglyul ejtette, hogy elvigye a mindenki által megvetett Lord Rothwellhez, aki frigyre kényszerítené. Ám Reina sosem fogadná el e köteléket, ezért elrablójának ajánlja fel a kezét: hatalmas úrrá teszi… amennyiben a férfi hajlandó feleségül venni.

Ám a bátor lovag érdekházasságnál többre vágyik ezzel a büszke, makacs hölggyel, aki bár megvetéssel bánik vele, mégis feltüzeli a vérét. Azt akarja, hogy Lady Reina szabad akaratából legyen a felesége – ha nem, Ranulf magáévá teszi.

A mindkettejükben izzó szenvedélyt azonban nem sokáig tagadhatják – még akkor sem, ha komoly veszély fenyegeti őket, ha a szívükre hallgatnak, és vállalják e végzetes, felkavaró szerelmet.

Pippa Mattinson: Ide hozzám!

p.jpg

Megjelenés: augusztus 12.

Pippa Mattinson az Egyesült Királyságban zajló osztályozott vadászkutyaképzés megalapítója, és a Gundog Trust egyik vezetője. A kutyák képzése terén több mint harmincéves tapasztalattal rendelkezik. Lelkesen blogol, emellett a könyvei, valamint újságcikkei segítségével örömmel segít másoknak a kutyájukkal ápolt nagyszerű kapcsolat kialakításában.

Sokaknak gyűlik meg a baja kedvencük viselkedésével. A segítségre szorulók legtöbbjének általában egyetlenegy, rendkívül jelentős problémája van: a kutya nem jön, amikor hívják. Ebben a könyvben Pippa Mattinson pontosan erre a nélkülözhetetlen engedelmességi feladatra fekteti a hangsúlyt. Egy lépésről lépésre elmagyarázott képzési programon vezet végig számos szituáció és zavaró tényező mentén, miközben pozitív megerősítésen alapuló, hatékony technikákat mutat be.

A könyv három fontos részre oszlik: felkészülés, a behívás megtanítása, problémamegoldás. A feladatokat egyedülálló részletességgel mutatja be, a problémamegoldó fejezetek segítségével pedig semmi sincs a véletlenre bízva. A kötet jóval többet nyújt a behívás megtanításánál – részletes tájékoztatást és útmutatást ad a kutyák viselkedésével és képzésével kapcsolatban.


Lead kép:
Chen Mizrach / Unsplash

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5016119986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása