Az Ivan & The Parazol és a Telekom közös alkotásra inspirálta a fiatalokat
2020. július 16. írta: Kultúrjunkie

Az Ivan & The Parazol és a Telekom közös alkotásra inspirálta a fiatalokat

A közösségi videóklip bebizonyítja, hogy a digitális világ tüneményei az otthonunkat is kreatív játszótérré változtatják

telekomxivan_theparazol.jpg

A Magyar Telekom nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a kényszerű otthonmaradás alatt a digitális összefogás eszközeivel korosztálytól függetlenül mindenkit tettekre és önkifejezésre buzdítson. Az Ivan & The Parazollal közös online aktivitás során a zenekar Fejezd be című dalához tartozó videókliphez lelkes rajongók küldtek magukról otthoni felvételeket, majd a #FejezdBeOtthon szellemiségében a zenekar tagjai közülük választottak ki húszat. Azokkal együtt és a digitális hálózatnak köszönhetően váltak a különálló részek egésszé, egyben rendhagyó montázsklippé.

Legújabb, fiatalokat bevonó online aktivitásához a Magyar Telekom a közös alkotás és a zene erejét hívta segítségül. Az Ivan & The Parazol tagjai önkéntes házi karanténban kezdték el összerakni a Fejezd be című dalukat, a kapcsolódó videóklip befejezéshez szükséges stafétabotokat azonban a digitális összefogás szellemiségében, egy felhívással a rajongók kezébe adták: a közzétett dalkezdemény által inspirálva vegyék fel, ahogy énekelnek, zenélnek, festenek, szobrászkodnak, főznek, táncolnak, amire csak a szerzemény inspirálja őket. A lényeg, hogy önmagukat adják, és mutassák meg, hogy a digitális korlátlanságnak köszönhetően a mindennapokban is csak a képzelőerő szabhat határokat.

„Négy fal között még jobban felértékelődnek a digitális összefogás által nyújtott lehetőségek, a Telekommal pedig, mint mindig, gyorsan reagálunk a megváltozott felhasználói igényekre. Megújuló adatopciókkal, rugalmas szolgáltatásokkal és a korlátlanság lehetőségével támogatjuk az ötletek szárnyalását és megvalósítását. Közösségi média-aktivitásainkkal nemcsak inspirációt, hanem felületet és reményeink szerint további plusz löketet is adunk azoknak a fiataloknak, akiknek van mondanivalójuk a világról. Ezúton is köszönjük a résztvevők munkáját. Mindig nagy büszkeséget jelent számunkra, amikor a Tettek Hálózatával segíthetjük, hogy fiatal tehetségek közösen valami maradandót teremthessenek” –mondta Szabó Béla, a Magyar Telekom márkakommunikációs igazgatója.

A közösségi aktivitás ideje alatt a zenekar tagjai a karantén szabályait betartva, online videókban reagáltak a rajongók által Facebookon és Instagramon beküldött változatos audiovizuális szösszenetekre, minden egyes ötlettel egyre nehezebbé téve a kiválasztás folyamatát. Hiszen a végleges videóklipbe csak a legjobb 20 pályázó munkája kerülhetett be. „Érdekes, hogy a Fejezd be dalkezdeményünket hallva mennyiféle asszociáció jelent meg az emberek fejében. Nagyon izgalmas volt látnunk, hogy a rajongók különféle műfajú és hangulatú alkotásait hogyan lehet a zene és a digitális eszközök erejével egy klipben koherens egésszé formálni. Egy biztos: ilyen közösségi montázsklip még nem készült a zenekar életében” – tette hozzá Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol frontembere.

A Fejezd be zenei alapjait Budapesten rögzítették, a keverés és a produceri munka Los Angelesben történt. A videóklip június 30-ándebütáltaz Ivan & The Parazol YouTube-oldalán, és azóta is egyedi színfoltként díszíti a zenekar online csatornáját.


Sajtóinformáció:
Magyar Telekom

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr116009646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása