8 könyvújdonság, amit fel kell venned a nyári olvasmánylistádra
2020. június 05. írta: Kultúrjunkie

8 könyvújdonság, amit fel kell venned a nyári olvasmánylistádra

dan-dumitriu-3w1xbugj4ds-unsplash.jpg

Az idei nyár egy kicsit más lesz, mint amit korábban megszoktunk: koncertek és fesztiválok maradnak el, és zárva tart sok kedvenc helyünk. De szerencsére van, ami most sem változik: a könyvkiadóknak hála rengeteg izgalmas olvasmányban elmerülhetünk napozás közben. Íme 8 könyv, amit érdemes beszerezned a következő hónapokra!

Michel Bussi: Ne engedd el!

bussi_ne_engedd_el_fedlap_ok.jpg

Kiadó: 21. Század Kiadó, 3.990 Ft

Martial és Liane idilli környezetben töltik szabadságukat Réunion szigetén. A házaspár és hatéves kislányuk számára ezek a tökéletes boldogság napjai, percei. Türkizkék ég, kristálytiszta víz, pálmafák, langyos szellő...

Aztán hirtelen eltűnik Liane Bellion. Délután három és négy között felmegy a szállodai szobába, és egyszerűen nem tér vissza. A hotel egyik alkalmazottja azt állítja, látta Martialt a szállodai folyosón a kérdéses időpontban. Nemsokára Martialnak is nyoma vész, a kislányukat sem találják. Az egész szigetet tűvé teszik értük. Vajon Martial gyilkolta meg a feleségét? Ha nem, akkor mi okozza a bűntudatát?

Ruth Kelly: Szőlőskert Provence-ban

kelly_szoloskert_fedel.jpg

Kiadó: 21. Század Kiadó, 3.990 Ft
Várható megjelenés: 2020. június 09.

Ava egyre erősebben érzi: EL INNEN, mindegy hová. Muszáj váltania. Az állása vakvágány, férje, Mark lelécelt, és egy tonna adósságot hagyott maga után. Természetesen nem közölte, mikor jön vissza. Ava hírt kap: elhunyt a nagypapája, és döbbenetes módon Avára hagyta egész szőlöskertjét, a Chateau Saint Clairt.

Reggelire gőzölgő, friss kávé és croissant – a helybeli pincér, Jacques pedig kérés nélkül hozza a pohár vörösbort –, Ava kezdi otthon érezni magát. De őrültség lenne otthagyni mindent, a házasságát, és szerencsét próbálni gyerekkora helyszínén, amit kiskorában mindig is úgy imádott. Ugye őrültség lenne?! Ugye tényleg az lenne?! 

Ruth Kelly cikkei többek között a Daily Mailben, a Daily Mirrorban és a Sunban jelentek meg, szellemíróként közreműködött több sztár-életrajzi bestseller megírásában. A Szőlőskert Provence-ban az első regénye, amelyet öt nyelvre fordítottak le.

Lori Gottlieb: Akarsz beszélni róla?

gottlieb_akarsz_beszelni_rola_fedel_1.jpg

Kiadó: 21. Század Kiadó, 4.490 Ft
Várható megjelenés: 2020. június 9. 

Lori Gottlieb empatikus és találékony terapeuta, akit a kliensei a legkülönbözőbb problémákkal keresnek meg:

Az újdonsült szülők nem boldogulnak a gyereknevelés feladataival.
Az idősödő nő úgy érzi, nincs rá szüksége senkinek. A családja teljesen elfordult tőle.
Önpusztító fiatal alkoholista.
Harmincöt éves, friss házas, halálos betegséggel küzd.
Nárcisztikus tévés, tényleg borzalmas a stílusa. Tragédia rázta meg az életét.
Mindannyian úgy érzik, segít rajtuk a terapeutájuk, könnyebben boldogulnak.

De Lori Gottlied nemcsak terapeuta - maga is pszichológushoz jár, ráfér, hogy fejlődjön a személyisége. Fel kell tárnia egy magánéleti katasztrófa okait, miközben élettörténetét átszövik pácienseinek történetei.

Halott vagy - Sarah Pinborough

pinborough_halott_vagy_fedel_mod.jpg

Kiadó: 21. Század Kiadó, 4.490 Ft
Várható megjelenés: 2020. június 30.

A Ne higgy a szemének című No.1 Sunday Times bestseller és a 13 perc szerzőjétől

Marcie viszonyba kezd Jason Maddox-szal, amivel egy csapásra bekerül a társadalmi elit köreibe. Vagyonos, nagy múltú családok, ősi titkok. Marcie ugyan beházasodott ebbe a világba, de soha nem fog igazán közéjük tartozni.

Jason főnöke egy utazásról új feleséggel tér vissza Londonba. A nő fiatal, dögös, szabados: senki nem tudja levenni róla a szemét. Marcie férje sem. Bekövetkezik a visszafordíthatatlan tragédia.

Vannak, akik gyilkolni is hajlandók a csillogó gazdagságért. Vajon Marcie mire képes, hogy megtarthassa? A házasságból gyilkosság lesz?

Henrietta Westman: A Vincenthez vezető út - Az első donorméhből született gyermek története

1880242.jpg

Kiadó: Partvonal Kiadó, 3.999 Ft

Vincent volt az első a történelem során, aki átültetett méhből jött világra.
A Vincenthez vezető út Malinról szól, akinek tinédzserkorában megmondták, hogy sosem lehet gyermeke, mert méh nélkül született.
Claesról szól, aki megtalálta élete szerelmét, de súlyos döntésre kényszerült, amikor kiderült, hogy a nőnek nincs méhe.
Malinról és Claesról szól, akik küzdöttek azért, hogy saját gyermekük lehessen, ez pedig elvezette őket egy bizonytalan kimenetelű kísérlethez.
Ewáról szól, aki úgy döntött, felajánlja a méhét, és ezzel kiteszi magát egy hosszú és kockázatos műtétnek.
Mats Brännström professzorról és a kutatótársairól szól, akik a kételkedők, az etikai dilemmák és az állandó kudarcok ellenére végül új reményt adtak a világ gyermektelen párjainak.

Lana Millan: Raziel 2. - Egy angyal a szerelem küszöbén

1834475.jpg

Kiadó: Athenaeum Kiadó, 3.999 Ft

Ismered a viccet, amiben egy bukott angyal és egy félnótás démon néhány társával elindul, hogy megmentse az emberiséget, miközben néha abban sem biztosak, hogy érdemes-e reggelente felkelni az ágyból?
Raziel és Belader párosa Nevada kopár vidékét ezúttal a napfényes Miamira cseréli. Kalandos útjuk során szerencsére arra is jut idejük, hogy a rájuk vadászó pokolfajzatokon kívül saját magukkal és egymás iránti érzéseikkel is fölvegyék a harcot.
Küldetésükhöz olyan különös figurák csatlakoznak, mint Theo, az ateista, Manuel, az elvált mexikói pincér, Soren, a dán cserediák vagy Tully, az angyalból lett sürgősségi sebész. Lucifer mellett most Belader történetét is megismerhetjük.
Tengerpart, pálmafák, luxus, mexikói konyha, mocsár, aligátorok és egy cseppnyi armageddon egy eltökélt bukott angyal és egy útkereső démon társaságában.

Sophie Mackintosh: Kék sorsjegy

1841308.jpg

Kiadó: Athenaeum Kiadó, 3.999 Ft
Várható megjelenés: 2020. július 2.

Calla tudja, hogyan működik a sorslottó. Mindenki tudja. Kamasz lányként, első vérzésétkövetően jelentkeznie kell a lottózóban, hogy kiderüljön, milyen szabályok szerint kell majdélnie.
A fehér sorsjegy gyermekekre jogosít.
A kék sorsjegy független életre.
De mi van, ha tévedés történt, és az ösztönök mást súgnak? Boldog lehet-e egy nő aválasztás szabadsága nélkül? Boldog lehet-e gyerek nélkül?

A Kék sorsjegy elgondolkodtató regény a szabad akaratról, az anyaság utáni vágyról és atársadalmi elvárások erejéről. A brit írónő, Sophie Mackintosh 1988-ban született. Első, a TheWater Cure című regényét Man Booker-díjra jelölték 2018-ban.

Viola Ardone: Gyerekvonat

1849921.jpg

Kiadó: Athenaeum Kiadó, 3.999 Ft
Várható megjelenés: 2020. július 2.

A második világháború után gyerekek százezrei maradtak árván vagy félárván. Ahogy akkoriban a világ számos gyermekmentő akciója keretében, Nápolyból is vonatoztattak gyerekeket Olaszország északi részébe, ahol a kicsik jobb körülmények között élhettek pár hónapig. Amerigo Speranzát, az alig nyolcéves kisfiút is elküldi írni-olvasni nem tudó, filléreken tengődő anyja Modenába, hogy egy idegen családban cseperedve kicsit felhizlalják és ki tudja pihenni a háború lelki megrázkódtatásait. Amerigo elbeszéli félelmekkel teli útját az idegenbe, ahol alig érti az északi nyelvet, de ahol befogadásra talál, sőt még egy hegedűt is kap.
A zene iránt élénken érdeklődő fiú a nyáron visszakerül anyjához, ahol azonban meg nem értés és a régi nyomor várja. Amikor anyja az ő legféltettebb kincsét is eladja élelemért, elhatározza, hogy megszökik és újra vonatra száll.
Amerigo története sok ezer kisgyerek történetéből kerekedett. A balladai mélységű, igaz mese Viola Ardone, a tehetséges olasz írónő regénye, amely 2018-as frankfurti könyvvásár egyik szenzációja volt, és 25 nyelvre lefordították.

Dr. Izabella Wentz - dr. Marta Nowosadzka: Hasimoto-betegség - Pajzsmirigybetegek kézikönyve a gyökeres életmódváltáshoz

1897483.jpg

Kiadó: Partvonal Kiadó, 3.699 Ft
Várható megjelenés: 2020. július 6.

A Hasimoto-pajzsmirigygyulladás az egyik leggyakoribb autoimmun betegség. A pajzsmirigy rendellenes működéséből eredő tipikus tünetek - például a testsúlynövekedés, a hidegérzékenység, a hajhullás, a levertség és a székrekedés - mellett a betegek többségénél savas reflux, tápanyaghiány, vérszegénység, táplálékintolerancia, hipoglikémia és fogínyproblémák lépnek fel, illetve megnő a bélfal átjárhatósága.
Mi zajlik valójában a Hasimoto-betegség és ezen összetett tünetcsoport hátterében? A szervezet csapdába kerül, és az immunrendszer túlterheltsége miatt káros körfolyamat veszi kezdetét, amely önmagát erősíti, és egyre súlyosabb és súlyosabb károkat okoz.
Ez a könyv olyan életmódbeli változásokat ismertet, amelyek lépésről lépésre lebontják a Hasimoto-kór káros mechanizmusait. Izabella Wentz maga is végigjárta a Hasimoto-betegség nehéz útját, és gyógyszerészként úttörőnek számító életmódbeli változásokat javasol, amelyek sikeresen alkalmazhatók a betegség kezelésében. Jelen kötetben háromévnyi kutatás eredményeit foglalja össze, és reményt ad azoknak is, akik talán már nem mernek reménykedni.


Lead kép: Dan Dumitriu / Unsplash

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1715742404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása