Tavaszi újdonságok a 21. Század Kiadótól
2020. február 14. írta: Kultúrjunkie

Tavaszi újdonságok a 21. Század Kiadótól

photo-1521410396661-220864cbc37d.jpg

Lassan véget érnek a téli hónapok, és a tavasz beköszöntével számos izgalmas könyv is megérkezik a boltokba. 

Sziporkázó első kötet, tele nyugtalanító kérdésekkel és tanulságokkal.

Taffy Brodesser-Akner: Fleishman bajban van

unnamed_95.jpg

Megjelenés: 2020. március

Toby Fleishman azt hitte, tisztában van vele, mire számíthat a válás után: hétvégéken és az ünnepek felében nála lesznek a gyerekek, az ex-szel pedig olykor hajba kapnak majd a praktikus dolgok egyeztetésekor. Arra viszont nem számított, hogy egy szép napon Rachel áthozza a két gyereket, aztán lelép és soha nem tér vissza. Pedig Fleishman mennyi munkát fektetett abba, hogy egyensúlyt teremtsen a szingli élet és a család között!

Toby próbálja megtalálni Rachelt, igyekszik ellátni a kórházi pácienseit, megfelelni a végeérhetetlen szülői teendőknek és örül a mobiltelefonos appok segítségével felvirágoztatott szexuális életének. A visszautasított férj szerepében tetszeleg, aki a felesége túlméretezett ambícióinak esett áldozatául. De ha igazán szembe szeretne nézni a kapcsolatukkal, be kell vallania magának, hogy a kezdetektől fogva szőnyeg alá söpörte a problémákat.

Normális emberek szerzőjétől

Sally Rooney: Baráti beszélgetések

unnamed_1_47.jpg

Megjelenés: 2020. március

Frances hidegfejű, szenzitív fiatal nő, Dublinban tanul, írói pályáját építgeti. Legjobb barátnője a szépséges Bobbi, aki öntelt és hiú ember. Egyik este megismerkednek egy ismert fotóssal és egyre közelebb kerülnek hozzá. Frances be kell vallja magának, mennyire imponál neki az idősebb nő ízléses otthona és jóképű férje, Nick. Frances és a férfi flörtölni kezdenek, de kalandjuk, ami kezdetben szórakoztató csacskaságnak tűnik, később fájdalmas érzésekhez vezet...

A Baráti beszélgetések hibátlanul megkomponált, csalafinta humorú történet a fiatalok életének veszélyes pillanatairól, hiteles érzéseikről. Rooney regényében feltárja, milyen bonyodalmakat szülhet a nők közötti barátság.

Bill Campbell vezetési taktikái a Szilícium-völgyből

Eric Schmidt, Jonathan Rosenberg, Alan Eagle: Trillió dolláros coach

tdc_b1.jpg

Megjelenés: 2020. február vége

Bill Campbell olyan prominens nagyvállalatok növekedésében vállalt szerepet, mint a Google, az Apple és az Intuit. Szoros kapcsolatot ápolt a Szilícium-völgy legkreatívabb elméivel, köztük Steve Jobs-szal, Larry Page-dzsel és Eric Schmidt-tel. Igazi üzleti zseni: tucatszámra mentorált fontos cégvezetőket, vállalkozókat, befektetőket, de még pedagógusokat és sportolókat is az Amerikai Egyesült Államokban.

A Google vezetői, Eric Schmidt, Jonathan Rosenberg és Alan Eagle több mint tíz éven át tapasztalták, hogyan épít Bill kapcsolatokat, hogyan inspirálja őket és oldja fel a lappangó feszültségeket, amelyek a gyorsan változó közegekben óhatatlanul kialakulnak.

Ez a kötet Coach Bill bölcsességének esszenciája - a szerzők mentoruk előtti tiszteletadás gesztusaként tárják elénk útmutatásait. Több mint nyolcvan emberrel készítettek interjút, akik ismerték és szerették Bill Campbell-t.

Sztárkosaras és üzleti mogul

Brian Windhorst: A LeBron-vállalat

unnamed_2_32.jpg

Megjelenés: 2020. február vége

LeBron James minden idők egyik legsikeresebb kosárlabda sztárja: nyolcszor játszott az amerikai profi liga döntőjében és egymás után kétszer is elnyerte az NBA legértékesebb játékosa címet.

Elődjeihez, Magic Johnsonhoz és Michael Jordanhez hasonlóan üzletemberként is világhírű lett: megalkotta saját globális brandjét és elérte, hogy a profi sportolók másként gondoljanak saját értékükre, jobban kihasználják a rendelkezésükre álló mozgásteret és gyakrabban hallassák hangjukat.

Hogyan vezetett az út a kezdetektől addig, hogy dollármilliárdokat érő ikonná váljon? LeBron ma is a kosárlabda nagy sztárja, aki sikerekkel, kudarcokkal, tanulságos leckékkel teli életével megmutatja, hogy egy sportoló karrierje akár évtizedekkel tovább tarthat, miután lefújták az utolsó meccset.

Túlélés a természetben

John Plant: Primitív technológiák

unnamed_3_27.jpg

Megjelenés: 2020. március vége

Lépj ki a digitális korból és vedd fel a kapcsolatot a benned élő ősemberrel!

ÉPÍTKEZZ! FŐZZ! VADÁSSZ! FŰTS, HOGY TÚLÉLJ! LEHET, HOGY ELEMEDBEN LESZEL AZ ERDŐK MÉLYÉN?

Mindannyiunkban megvannak a legősibb emberi készségek. Vegyük fel a kapcsolatot a kézzelfogható dolgokkal, tanuljuk meg, hogyan készítsünk el bizonyos tárgyakat!

John Plant a világ legnépszerűbb, ősi technológiákkal foglalkozó YouTube-csatornájának gazdája, videóit több millióan nézik, tízmillióan követik. Könyvében részletesen áttekinti az ősi módszereket, amelyek a tűz, a kövek, a víz és a növények felhasználásán alapulnak.


Lead kép: Unsplash

Forrás: 21. Század Kiadó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1615474796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása