Teltházat hoz az év első Franpi bulija! |Koncertajánló|
2020. február 06. írta: Kultúrjunkie

Teltházat hoz az év első Franpi bulija! |Koncertajánló|

Henriék az A38 Hajón zenélnek

82976775_2934818456581127_5094292810371170304_n.png

Péntek este a kínai újév jegyében ad koncertet hazánk legmenőbb indie-rock bandája a Fran Palermo. Henri Gonzóék több új dallal, és eddig nem látott látvánnyal készülnek az estére, a színpadot díszes lampionok ékesítik majd, és persze az ázsiai népre jellemző rizsszedő kalapok sem maradhatnak el.

De pontosan mit is jelent a kínai kultúrában ez az év?

A kínai horoszkóp – mely a Han Dinasztia fennállása alatt alakult ki – több mint 2OOO éves. A 12 évből álló ciklus 2O19-ben ért véget a Föld Disznó évével. A 2O2O-as évvel egy új ciklus kezdődik, melyet az úgynevezett Yin-tendenciájú patkány alakja vezérel. Általánosan elmondható, hogy a kínai horoszkóp szerint a Patkány éve fokozott szórakozást, lazítást, utazásokat fog magával hozni és a remény érzését. A patkányhoz hagyományosan a bőséget és a jólétet is kötik a kínaiak, ezért az év sokak számára anyagi biztonságot és növekedést hozhat. Sőt, furán hangzik, de a patkány már-már istenszerű alak volt az ősi kínaiak szemében mely az intelligenciát jelképezte számukra.

A zenekar egyébként igencsak aktívan kezdte az új évtizedet, hiszen a harmadik nagylemezüket a nevezetes londoni ToeRag stúdióban vették fel, még hozzá a Grammy-díjas producer Liam Watson közreműködésével.

Az est vendégfellépője egy elképesztően tehetséges zenészhölgy lesz, Deva személyében:

facebook.com/devamusicdevamusic

A koncertre minden jegy elkelt!

Facebook esemény


Borítókép: facebook.com/franpalermomusic

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3915462084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása