Ötvenezer néző, százötven előadás: Igenis, miniszterelnök úr!
2019. december 03. írta: Kultúrjunkie

Ötvenezer néző, százötven előadás: Igenis, miniszterelnök úr!

igenis_145.jpg

December 3-án este százötvenedszer látható az Igenis, miniszterelnök úr!, Antony Jay és Jonathan Lynn válságkomédiája az Átriumban. Az előadás e jubileumi alkalommal köszönti ötvenezredik nézőjét.

igenis_150.jpg
Éppen hat éve és egy hónapja, 2013 novemberében mutatta be az Átrium a BBC nyolcvanas években készült legendás tévésorozatának színpadi változatát, amely 2010-ben debütált a londoni West Enden. A darabot az Egyesült Államoktól Oroszországig sok helyen bemutatták, a magyar változat az egyik legsikeresebb külföldi bemutatónak bizonyult az előadás- és nézőszámot tekintve. (A régióban még Prágában játssza nagy sikerrel öt éve a Divadlo Bez Zabradlí.)

Emlékezetesek a produkció vendégjátékai – vidéken Szegeden, Budaörsön, Komlón, Pakson, Aradon, Kecskeméten, Nyíregyházán, Gödöllőn, Kazincbarcikán játszottunk, illetve idén nyáron debütált az előadás szabadtéri színpadon, ezerháromszáz néző előtt, Veresegyházon; a határon túl Aradon láthatta a közönség az előadást –, de a legemlékezetesebb az elmaradt (letiltott) pécsi vendégjáték.  2018 májusában a Kodály Központba meghirdetett előadást a szervező indoklás nélkül lemondta, végül Szigetváron játszották el kétszer is a darabot.

igenis_155.jpg
A Kultúrbrigád és az Átrium Produkció közös, Znamenák István rendezte előadásához – amely Szegeden 2015-ben a THEALTER közönségdíját is elnyerte – műsorfüzetet is kiadtak, ami a jubileumi előadás alkalmából megújul.  A napilapformátumú kiadvány az Átriumban vásárolható meg előadások előtt és alatt. 

A százötvenedik előadáson Jim Hacker miniszterelnök szerepében Hevér Gábort, Sir Humphrey Appleby kabinetfőnökként Alföldi Róbertet, Bernard Woolley miniszterelnöki titkár szerepében Szatory Dávidot, Claire Sutton politikai tanácsadóként Parti Nórát, Kumranisztán nagykövete szerepében Marton Róbertet láthatta az Átrium közönsége. Januárban négy alkalommal is műsoron lesz az előadás.

 

Fotók: Mészáros Csaba

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6115337324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása