„Egy új szintet szerettünk volna elérni a vendéglátásban”
2019. július 17. írta: Barna Borbála

„Egy új szintet szerettünk volna elérni a vendéglátásban”

Kipróbáltuk a Hotel Tiliana éttermét, az ETALON Restaurant & Bart

dsc03321.jpg

Teljes körű felújítás után 2018 szeptemberében újra kinyitott a Hotel Tiliana étterme, az ETALON Restaurant & Bar. A Hárshegyi úton található helyet 3 hektáros erdős park veszi körül, így hihetetlenül meghitt és békés gasztronómiai pillanatokat nyújt vendégeinek. Szerkesztőségünk is ellátogatott a budai étterembe, ahol vacsora közben Krizonits Krisztián étterem vezetővel és Varga István séffel beszélgettünk arról, mit is jelent pontosan az ETALON élmény!dsc03306.jpg

Az étterem korábban csak reggeli szolgáltatást nyújtott, de egy nagyobb volumenű bővítés során felújításra került a konyha, a terasz, és a legújabb technikai berendezésekkel lett felszerelve. „Egy olyan éttermet szerettünk volna megvalósítani, ami nem feszélyezi a vendégeinket. Manapság nagyon felkapott a bisztró stílus, így ezt is belevittük. Az volt az elképzelésünk, hogy bárki szívesen betérjen hozzánk, például azok is, akik éppen a mellettünk elterülő természetvédelmi területen sétáltak, tehát senki se érezze úgy, hogy egyfajta dress-code van az étteremben, ne kelljen alkalmazkodniuk semmihez. Emellett persze azért azt is fontosnak tartottuk, hogy elegáns legyen a hely megjelenése” – mondta az étterem vezetője, Krizonits Krisztián, aki azt is hozzátette, hogy most azon dolgoznak, hogy az ETALON minél jobban bekerüljön a köztudatba, és egyre többen fedezzék fel őket.
dsc03326.jpg

„Az étlap fő irányvonala magyaros, de több nemzetközi konyha is inspirációs forrás volt a kialakításakor. Én fúziósnak szoktam hívni, hiszen minden ételünkben van egy kis csavar, amivel egy kicsit nemzetközibb lesz az elkészítésben. A nehéz magyaros ízvilágot egy kicsit frissebb, újabb irányvonal váltja fel, és a tálalás is nagyon látványos” – mesélte az étteremvezető. Varga István séf korábban egy francia vendéglátóhelyen dolgozott, így onnan sok ötletet merített, amikor összeállította az étlapot. „Büszke vagyok a magyar ételekre, ráadásul ezeket is el lehet úgy készíteni, hogy könnyűek legyenek, tehát nálunk nem csípős, és nehéz fogásokra kell számítani” – tette hozzá Varga István. A séf azt is elárulta nekünk, hogy a külföldi vendégek imádják a klasszikus gulyáslevest, így fel sem merülhet, hogy ez lemaradjon a menüről. Az ETALON itallapján kizárólag magyar pincészetek borai találhatóak meg, mint például a Sauska Borászat, a Gere Attila Pincészet, vagy a Takler Pince borai, de többféle csapoltsör és limonádé is rendelhető a fogások mellé.
dsc03347.jpgA Hotel Tiliana az étterem mellett sportolási lehetőségekkel is rendelkezik, ősztől pedig wellness részleggel bővül majd. Ezenkívül több rendezvénytermük van (20-25 fős, 40-50 fős, és 80 férőhelyes is) így örömmel várják azokat, akik céges, vagy magánjellegű eseményekhez, akár esküvőhöz keresnek helyszínt. Sőt! A nyári szezonra még egy grillterasszal is bővül a kínálat! „Egy étterembe bárhol be lehet ülni, de az ritka, hogy a város zajától távol, a madárcsicsergésben fogyaszthassa el az ember az ebédet, vagy a vacsorát Budapesten – éppen ezért a teraszunk hatalmas vonzóerő” – mondta Krizonits Krisztián. dsc03357.jpgTermészetesen nem csak új helyszín várja a vendégeket az év legmelegebb hónapjaiban, hanem egy kisebb konyhai átalakítás után július elején megérkezik a nyári étlap is! Az új menü a teraszhoz igazodva grill ételeket fog tartalmazni és könnyed fogásokat halból, köretnek pedig salátákkal készülnek. A nyári menü talán legnagyobb újdonsága a fagylat és sorbet kínálat lesz, méghozzá hihetetlenül különleges ízekben. Varga István elárulta nekünk, hogy a csokitortához mangós sorbetet, a panna cottához eperfagyit, a libamájhoz pedig sósmogyorós fagyit álmodott meg. dsc03335.jpgHa vega, vagy vegán életmódot követsz, illetve bármilyen ételallergiában szenvedsz, akkor is bátran foglalhatod az asztalt az étteremben, mivel a konyha fel van készülve alapanyagokban az egyedi kérésekre is. „Elégedettek a vendégeink: a választékunkkal, a minőséggel és a szervízzel is. Gyakorlatilag 99,9%-ban csak pozitív visszajelzéseket kapunk” – tudtuk meg Krizonits Krisztiántól. „Egy új szintet szerettünk volna elérni a vendéglátásban: ami etalonnak számít minőségében, és kiszolgálásban. A célunk, hogy magas nívón működjön az étterem.”befunky-collage.jpg

Képek: Vidus Móni

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3414957936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása