Megjelent Alvaro Soler legújabb albuma, a Mar De Colores!
2018. szeptember 10. írta: Kultúrjunkie

Megjelent Alvaro Soler legújabb albuma, a Mar De Colores!

image002_4.jpg

Alvaro Soler 2015-ben robbant be a köztudatba ’Eterno Agosto’ című albumával, melynek legismertebb slágerei a ’Sofia’ és az ’El Mismo Sol’ voltak. A ’Sofia’ hetekig a magyar slágerlisták élén szerepelt. Sőt: a Vigyázat! Gyerekkel vagyok! c. tévéműsor bevonulózenéje volt (műsorvezető: Ördög Nóra), melynek karácsonyi adásában fel is lépett az énekes. 

Soler azóta több európai zenei díjat is nyert, valamint jelölték MTV Europe Music Awards-ra is. Első albumának sikerei után felfigyelt rá több neves előadó; dolgozott együtt Jennifer Lopezzel és Phil Collins-szal is. Továbbá zsűrizett az olasz X-Faktorban, és közreműködött a nagysikerű ’Gru 3’ című Pixar film soundtrack-jén a ‘Yo Contigo, Tú Conmigo’ című dallal, amelyet már a megjelenés első hetében több mint 1 milliószor streameltek le a Spotify-on.

Az új album előfutára, a ’La Cintura’ idén márciusban jelent meg és az idei nyár egyik legnagyobb slágere lett; hazánkban is hosszú ideje szerepel a MAHASZ slágerlistáin. A ’La Cintura’ a táncról szól – Soler azt nyilatkozta, nagyon élvezi, hogy a világ minden pontjáról kap videókat, amin a rajongói aklip koreográfiáját mutatják be.

Az énekes továbbra is hozza a tőle megszokott vidám popzenét, de az albumon helyet kaptak folk, hip-hop, illetve világzenei elemek is. Az új lemez egyik központi témája az elvágyódás: Soler gyermekkorában sokat költözött a családjával, így a világ több pontján otthon érzi magát, többek között Tokióban és Berlinben is, de a szíve mindig hazahúzza, Barcelonába.

A korongra érzelmesebb dalok is kerültek, például a ’Te Quiero Lento’. Soler erről azt mondta: fontosnak tartja, hogy az emberek elfogadják, senki sem tökéletes. Nem szereti, amikor az emberek csak a vidám pillanatai, vagy a gondosan megtervezett Instagram-képei alapján ítélnek meg másokat; arra szeretné bíztatni rajongóit, hogy élvezzék az életet, de ne féljenek gyengeséget, vagy szomorúságot mutatni.

A 27 éves énekes édesanyja spanyol, édesapja pedig német. Gyerekkorának nagy részét Barcelonában töltötte, de 10 éves korában a családja Tokióba költözött, ahol Soler egy német nyelvű iskolában tanult. A család 2009-ben költözött vissza Barcelonába, de a Japánban töltött idő nagy hatással volt rá: állítása szerint itt tanulta meg, hogy a sikerhez kemény munkán át vezet az út.

Az albumot itt tudjátok meghallgatni!

Forrás: Universal Music Hungary

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr514232733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása