"Most kezdődik el valami, ahol összeáll a show"
2018. május 30. írta: Barna Borbála

"Most kezdődik el valami, ahol összeáll a show"

Interjú a yesyes zenekarral

_pgp0243.JPG

A Dal 2018 döntője után sem pihen Szabó Ádám és Katona Tamás! A yesyes zenekar a nyarat a FIGHT című dalukkal és egy koncerttel indítja útjára. A fiúk egy kirobbanó fellépéssel készülnek az A38 Hajón: új számokkal és különleges lengyelországi vendéggel kiegészülve lépnek színpadra június 8-án. Az estéről az együttes dobosával, Tomival beszélgettünk._pgp1090_1.JPGLesz valamilyen változás az eddig megszokott koncertjeitekhez képest a nyárindító fellépéseteken az A38-on?
Tomi: Szerintünk robbanni fog: új számok, jó hangulat és az sem utolsó, hogy a vendég zenekarunk Rosalie lesz!

Szerepelnek olyan új dalok is setlisten, amit eddig még nem hallhatott a közönségetek?
Tomi: Mindig szerepelnek új dalok és ez most is így lesz. A 18 számos repertoárból csak egy feldolgozásunk van, úgyhogy elég sok olyan saját számot lehet majd hallani, ami még sehol nem jelent meg._pgp0404.JPGMit gondoltok, előadóként miért jó fellépési helyszín az A38 Hajó színpada?
Tomi: Mi imádjuk, mert egyszerűen profi minden és a hangzás is nagyon jó. Emellett ez a helyszín minden előadónak elég komoly referenciaként szolgál.

Az este folyamán Rosalie lesz a vendégetek, egyenesen Lengyelországból. Honnan ismeritek egymást, hogyan merült fel a közös munka ötlete?
Tomi: Még Vácon a V4 Fesztiválon hallottuk és nagyon megtetszett nekünk, ráadásul hangzásban is hasonlít a yesyes-re._pgp0313.JPGSzerintetek miért lesz érdekes találkozás kettőtök zenei munkásságának ötvözése egy koncerten?
Tomi: Mind a ketten úgymond elektronikus zenei formáció vagyunk: más-más gondolatokkal, hangzással, energiával, aminek a találkozása egy este alatt nagyon érdekes lehet.

Mára már biztosan sokan tudják Rólatok, hogy szerettek sok mindenre igent mondani. Mit üzennétek az érdeklődőknek, miért érdemes igennel szavazni a koncertre?
Tomi: Folyamatosan dolgozunk a yesyes-en, ahogy a színpadképen, úgy az élő hangzáson is. Minden koncertünk picit más és talán most kezdődik el valami, ahol összeáll a show, a hang, a fény, a repertoár és minden egyéb. Azt hiszem lassan megérünk erre az egész yesyes dologra!

Facebook esemény

Fotók: yesyes

  (Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1714013216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása