Betyáros szezon kezdet |Koncertajánló|
2018. április 23. írta: Kultúrjunkie

Betyáros szezon kezdet |Koncertajánló|

Nyárindító bulit tart a Bohemian Betyars a Kobuciban

31180262_1803139636392316_3142961624449548288_n.png

Egy halom fiatal énekel, ugrál, zenél, fest, ordít, szaval, vetít, videózik a koncerteknek nevezett közös őrületeken, amelyek a nyolcvanas évek szabad művészakcióit juttatják eszünkbe: ők a Ricsárdgír zenekar. Zenéjükben ott van minden vérbeli szentendrei jellegzetesség, íz, hangulat, vidámság, őrület. Egész fiatalon rákattantak a Bizottság zenekarra, bár élőben a koruknál fogva nem hallhatták őket, számaikat mégis itt-ott játsszák.

A Bohemian Betyars 2009-ben alakult egy bor- és pálinka-delíriumban eltöltött este árokban ébredős másnapján, Miskolc fattyai kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. A cél mindenki számára egyértelmű volt: minél messzebb terjesszék a sírva vigadás életérzését. A csapat saját zenéjét speed-folk freak-punknak nevezi, ebben a keverékben a zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát vagy éppen a melodikus témáikat megfűszerezik magyar, balkáni és cigány dallamokkal. Egy valódi energiabomba-zenekar, amely az elmúlt évek alatt már majdnem ezerszer megtáncoltatta a közönséget a Balti-tengertől az Atlanti-óceánig. Legyen utcán, klubban vagy fesztiválon, a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mélyvizébe, pont úgy, ahogy ezt kitervelték.

 

Jegyek

Facebook esemény

 

Forrás: kobuci.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9813858432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása