„Bízom benne, hogy erre jövőre is lesz lehetőségünk”
2017. december 17. írta: Barna Borbála

„Bízom benne, hogy erre jövőre is lesz lehetőségünk”

Pál Dénes adventi koncertje a MOM Kulturális Központban

23376247_1229969740480051_7126592086128888572_n.jpg

Örökzöld ünnepi slágerek csendülnek fel december 17-én a MOM Kulturális Központban: 19:00 órakor kezdetét veszi Pál Dénes "Classic" elnevezésű koncertje. Az énekes három éve indította útjára projektjét, melyre azóta minden alkalommal egy-egy újdonsággal is készül – idén a Berán Kvartett vonósnégyessel áll színpadra, hogy csodálatos karácsonyi hangulatot varázsoljon közönségének advent harmadik vasárnapján. A Kultúrjunkie Blog Szerkesztősége a különleges esemény megszületéséről kérdezte Pál Dénest. 23131961_1225775907566101_4285020361138110622_n.jpgImmár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Classic elnevezésű ünnepi koncerted: hogyan merült fel a mára már hagyományosnak nevezhető fellépés ötlete? Miért szeretted volna, ha megvalósul ez a rendezvény és hosszútávon is fennmarad?

Pál Dénes: Az első évben megjelent egy karácsonyi albumom, a "Régi mese", ennek a lemezbemutató koncertjét tartottuk akkor decemberben.  Tavaly aztán nem csak az én részemről merült fel az ötlet, hanem a közönség részéről is éreztük erre az igényt: akik ott voltak, érdeklődtek, lesz-e újra, nagyon várták és élvezték, ahogyan mi is a zenekarral. Így most már harmadszor koncertezünk a MOM Kulturális Központban és Miskolcon a Művészetek házában, bízom benne, hogy erre jövőre is lesz lehetőségünk. 

Ahogyan említetted, a két fő helyszín Budapest és Miskolc, azonban ebben az évben a fertődi Esterházy-kastélyban is felléphettetek. Milyen élményekkel zártátok az estét ezen a rendkívül különleges helyszínen? Adott valamilyen pluszt a koncerthez?

Pál Dénes: Az Esterházy-kastély Marionett Színháza egy rendkívül  elegáns, patinás helyszín, nagyon megtisztelő, hogy meghívták a zenekarunkat és velünk hangolódtak az ünnepekre. Abban a teremben ahol játszottunk, eddig csak komolyzenei koncerteket rendeztek, így különösen izgultunk, hogy fogad majd minket a közönség, de nagyon boldogok voltunk, mert a végén velünk együtt énekeltek és állva tapsoltak az emberek.  24991142_1248923688584656_6938496279131209385_n.jpg

Az idei év újítása, hogy a Berán Kvartettel kiegészülve állsz színpadra. Hogyan indult a közös munka? Ismertétek egymást korábbról, vagy a "Classic" kapcsán találkoztatok először? Miért éppen a vonósnégyessel való fellépésre esett a választásod a 2017-es adventi koncert újításaként?

Pál Dénes: A koncert dalait Sebestyén Áron hangszerelte, akivel évek óta dolgozunk együtt, ő ajánlotta a figyelmembe Gáborékat. Így aztán valóban a "Classic" kapcsán találkoztunk először, de azt hiszem, nem fejeződik be az együttműködésünk a karácsonyi fellépésekkel. Gáborék fantasztikus zenészek, és nagyon szépen szólnak a popslágerek az ő kíséretükkel. Szerettünk volna különleges hangzást adni ezeknek a mindenki által ismert daloknak, én pedig mindig is vonzódtam a kicsit klasszikusabb zenéhez, így esett a választás a vonósnégyesre. 

Milyen dalokkal és látványvilággal készültetek a koncertre?

Pál Dénes: Klasszikus karácsonyi slágerekkel természetesen, és saját dalokkal is, valamint feldolgozásokkal néhány nagy kedvencemtől. A látvány letisztult lesz és persze karácsonyi, a fényekkel játszunk majd. 

 

Facebook esemény

 

Fotók: Pál Dénes hivatalos Facebook oldala

 (Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8013507003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása