EP bemutató és vizuális megújulás
2017. november 07. írta: Barna Borbála

EP bemutató és vizuális megújulás

Megérkezett a Fran Palermo „Bonerider” minialbuma

22885955_1602310453165274_481039687120711743_n.jpg

Új dalokkal jelentkezett a Fran Palermo zenekar, melyet november 10-én az Akvárium Klubban hallhatnak először élőben a rajongók. Az együttes ezúttal egy több érzelmet és sztorit tartalmazó anyagot készített, emellett a lemezen helyet kapott az első magyar nyelvű daluk is. A nemrég megjelent EP-ről a Kultúrjunkie Szerkesztősége a frontembert, Henri Gonzót kérdezte.  23192409_1947192165307961_1100093912_o.jpgIdén lett 5 éves a zenekar, a legújabb, „Bonerider” című EP-tek pedig éppen 5 dalt tartalmaz. Van esetleg ebben az egybeesésben tudatosság?

Henri Gonzo: Nincs valódi összefüggés, nem direkt. 

Bemutatnátok nekünk az albumot?

Henri Gonzo: Egy instrumentális intro, a "La Tente", három koncertbomba: a "Catwalk", a "The Soup" és a "Bonerider", továbbá egy régi magyar nóta átdolgozva, ez pedig a „Holdvilágos”

Azt nyilatkoztad, hogy rengeteg inspiráció ért titeket tavaly, így több érzelem és sztori van ezen a lemezen az előzőhöz képest. Milyen események, élmények adták az ihletet a dalokhoz?

Henri Gonzo: Néhány nem összefüggő szóban összefoglalva: felnőtté válás, szerelem(!), nyugalom, otthon, világpolitika, szorongás, pánikbetegség, alkohol, drogok, menekülés, titkok, média, paranoia, önirónia, erő, gyógyulás... 

A „Bonerider”-en helyet kapott az első magyar nyelvű felvételetek is, ami egy Eisemann-Zágon dal újragondolása. Miért éppen erre esett a választásotok?

Henri Gonzo: Kiskoromban nagyon szerettem ezt a dalt. Nemrég rákerestem és nem találtam olyasmi verziót belőle, ahogy bennem megmaradt emlékként, ezért csináltunk egyet. 23231813_1947191675308010_840372960_n.jpgA dalokon a montreáli Rory Winstonnal dolgoztatok, ez volt az első alkalom, hogy dalszövegíróval együttműködtetek. Mennyire nehéz belevonni egy (a zenekaron) kívülálló alkotót a munkába, főként személyes ihletésű számok írásakor?

Henri Gonzo: Alaposan átbeszéltük a témaköröket, sok zenét küldtünk egymásnak, elemeztünk ezt-azt… Nem volt az első perctől működő meló, de a végére összeálltak a dolgok. 

Ha jól tudjuk, vizuális megújulással is készültök a koncertjeitekre. Elárulhattok erről pár részletet?

Henri Gonzo: Ez alatt vetített vizuált kell érteni, emellett a saját megjelenésünket is újragondoljuk kicsit. 

Hol és mikor hallhatják a rajongók élőben is a „Bonerider” dalait?

Henri Gonzo: November 10-én az Akvárium NagyHalljában! Előttünk a legjobb mexikói mariachi trio, a Los Tres Coyotes játszik, az estét pedig Velocity Girl (DJ) barátnőnk nyitja egy adag ráhangoló zenével a hetvenes évek francia slágereitől a sivatagi turbános rokkendroll dalokig. 

Milyen terveitek vannak még az idei évre?

Henri Gonzo: Most az EP bemutatónk a legfontosabb. Decemberben pedig lesz még egy koncertünk a Trafóban.

 

Online jegyvásárlás itt

 Fotók: Fran Palermo

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7713199141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása