Ünnepeljünk együtt a Fiúkkal!
2017. március 09. írta: Kultúrjunkie

Ünnepeljünk együtt a Fiúkkal!

Middlemist Red - 4. születésnapi koncert Vendég: The Midnight Barbers

A februári vidéki turnéja után, idén először lép fel Budapesten a Middlemist Red zenekar, ezúttal a negyedik szülinapja alkalmából, az Akvárium Nagyhallban! Vendégük a The Midnight Barbers (UK) lesz, akikkel utána együtt indulnak az idei Európa turnéjukra.

A Middlemist Red egy 2012 óta aktív zenekar, mely a pszichedelikus hangzás új hullámának kiemelkedő hazai képviselője. Már első albumuk (Supersonic Overdrive, 2014) jelentős hatással bírt a mára kibontakozó és egyre változatosabbá váló fiatal hazai zenekarokra.

Új albumuk Ripple Soul címmel, November 19-én jelent meg. Az első single még 2016 elején jött ki, Evermore néven, melyhez egy imidzsvideó is készült. November 10-én egy újabb single-t jelentettek meg ​Illuminair címmel. Az új számokkal kapcsolatban Ürögdi Ábel és Deli Soma elárulta:

A legnehezebb az új irány megtalálása volt, de a számok felépítését tekintve igyekeztünk az első albumnál hallható felépítést megtartani.”

 

Az új album rögzítése során, már volt lehetőségük olyan technikák és stúdió használatára, mely egy még kidolgozottabb és aprólékosabb végeredményt tesz lehetővé. A felvétel rögzítését és utómunkáját Miskolczi Márton végezte, a Supersize Recording-ban és a Kepler stúdióban.

Hangzás tekintetében elsőre újszerű lehet a Supersonic Overdrive-on edzett füleknek, de az ismerős dallamok hamar visszahozzák a hallgatót, míg az új szereplőként megjelenő szintetizátorok még magával ragadóbb atmoszférát adnak a dalokhoz. Látványos fejlődésről tanúskodik a második album, melynek bemutatóját november 25-én láthatta a nagyérdemű, az ​A38 Hajón​. A 2014-es album óta bejárták Európa lényeges fesztiváljait és legfontosabb showcase eseményeit mint az Europavox, The Great Escape és az Eurosonic Noorderslag.

A turnék és a fesztiválszezon között idén ez lesz az első budapesti koncert, az egy évvel ezelőtti teltházas KisHALL után most a NagyHALL hatalmas csarnokában. Gyertek minél többen, hogy együtt ünnepelhessük a zenekar elmúlt négy évét, az ezalatt elért sikereket és az egyre növekvő rajongótábort. Egyúttal azt is, hogy a Ripple Soul ekkora elismerést kapott mind a szakma, mind a közönség részéről.

Ürögdi Ábel:

Ez lesz az első alkalom a zenekar történetében, hogy úgy kerülünk az Akvárium NagyHALLjába, mint headliner. Úgy érzem, egy újabb mérföldkőhöz érünk ezzel. Sorra töltöttük meg már a 600-700 férőhelyes budapesti klubokat az utóbbi években, viszont ez egy új kihívás elé állít minket. Nagyon bízunk a közönségünkben és reméljük, hogy ez a koncert megalapozza majd az azt követő európai turnénk hangulatát.”

Ha nem szeretnél lemaradni egy király pszichedelikus hangulatú koncertélményről, akkor mindenképp tarts velünk szombaton (márc. 11.), és a garantált MMR - élmény mellett fedezd fel magadnak a The Midnight Barbers-t is, akik egyébként már többször jártak az országban, főként Budapesten. A duó valami igazán nyers, erősen bluesos oldalát ragadja meg a rockzenének, amit sokkal mélyebben és árnyaltabban ad elő, mint azt két emberből bárki kinézné. A tavaly megjelent single itt található: 

 

Facebook esemény itt!

Jegyek meg itt:


Kedvezményes elővételes: 1800 Ft
Normál: 2200 Ft


Jegyvásárlás:
Az Akvárium Klub programjaira a helyszíni jegypénztárban és awww.akvariumklub.hu, valamint esetenként a www.ticketportal.huweboldalon válthatsz belépőt.

Forrás: https://www.facebook.com/events/1448268035184722/?active_tab=discussion

A MMR hivatalos Facebook oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5312325977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása