Kezd összeállni a Belau - kijött a Distant Bay
2015. november 19. írta: Kászon Tomi

Kezd összeállni a Belau - kijött a Distant Bay

belau_distantbay_cover.jpgKellemes hangulatot árasztó új dallal, és egy januári A38-as bulival folytatja a Belau!

Második dalával jelentkezik a Belau zenei projekt, melynek címe "Distant Bay". Az éneket ezúttal is Hegyi Dóri jegyzi, és a dallamvilág is hasonló az előző debütáló számhoz képest. A Belau egyelőre igazi sikertörténetnek tűnik, hiszen az "Island of Promise" kisfilmmel rögtön különdíjas lett az Első Magyar Klipszemlém, legújabban pedig az HBO Aranyélet című sorozatának betétdalai között is szerepelnek. 

"A Belau megjelenésével pár hónapja egy izgalmas színfolttal bővült a hazai zenei paletta. A friss zenei projekt világában az elvágyódás és az örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal. Az egyszemélyes vállalkozás célja, hogy gondolatban napsütötte helyekre kalauzolja a hallgatót." - részlet a hivatalos sajtóanyagból."

Legutóbbi interjúnk óta, tehát igencsak beindult a Belau szekere, mi pedig továbbra is odafigyelünk rájuk. Most egyenesen Pétertől - a projekt vezetőjétől - kapunk pár exklúzív információt. 

Zeneileg mit kap az, aki meghallgatja az új dalt?

Szerintem hasonló a világa, mint az előző Island of Promise című dalunknak, a két dal másik kapcsolódási pontja, hogy mindkét dal a Belau ars poeticáját fogalmazza meg, csak ezután evezek át a tematikus albumok világába.

Tervek tekintetében változott valami annak tudatában, hogy különdíjat nyertetek a klipszemlén?

Nagyon örültünk a sikernek, de nem változott ilyen téren semmi, annyi biztos, hogy a következő klipnek is erősnek kell lennie, de mivel ugyanezzel a stábbal dolgozunk, így bizakodó vagyok, hogy felül tudják múlni magukat. :)

12002317_10153652842199715_6266440862202511419_n.jpgFotó: facebook.com/belaumusic

Győztes csapaton ne változtass elven, ismét Hegyi Dórival dolgoztál: hosszútávú együttműködésről lehet szó?

Az első két dalt egyszerre vettük fel, de egyébként a jövőben is várható közös dal Dórival, de más énekesekkel is várható feat. :)

Mikorra várható az első album? Magyar nyelvű dal nem is lesz?

Jövő ősszel fog megjelenni reményeim szerint, szerencsére sok dal van már közel kész állapotban, magyar nyelvű dalt nem tervezek, sőt a számok felében lesz csak ének, mediterrán hangulatra lehet számítani.

Január 27. nagy nap lesz. A38.  Milyen lesz az élő felállás azon kívül, hogy Dóra énekel?

4-en leszünk a színpadon, Dórin kívül, Buzás Krisztián fog basszusgitározni, Matos Gergő felel az alapokért, loopokért, én pedig gitározom és billentyűzöm. Igyekszünk némi díszlettel és vizuállal is előrukkolni, hogy ráerősítsünk erre az utazós, tengerparti hangulatra.

Mit mondanál azoknak, akik még hezitálnak: miért lesz érdemes élőben megnézni a Belau-t? :)

Szeretnénk minden érzékszervre hatni, a cél, hogy, aki eljön a koncertre, az arra a félórára elengedje gondjait és átadja magát ennek a könnyed tengerparti chill hangulatnak. 

Főkép: Belau

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr678091878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása