Újabb tripla válogatáslemezre keresi a Telekom Electronic Beats az ország feltörekvő zenészeit
2024. február 09. írta: Kultúrjunkie

Újabb tripla válogatáslemezre keresi a Telekom Electronic Beats az ország feltörekvő zenészeit

ezgif_com-webp-to-jpg-converter.jpg

A nagysikerű előző etapok után harmadszor is elindul a SZELEKTOR pályázat pop-, klub- és kísérleti zenei kategóriákban, esélyt adva a hazai zenei utánpótlásnak.

Három évvel ezelőtt indította el a Telekom Electronic Beats kezdeményezését azzal a céllal, hogy megmutassák a kollégiumokban, hálószobákban, otthoni barkácsstúdiókban, pincékben, hosszú vonatutak alatt laptopokon készülő jó és eredeti zenéket, amik egyébként talán nem feltétlenül kapnák meg az őket megillető refektorfényt - ezeken a zenéken keresztül pedig egy agilis új produceri generáció létezését, akik a jövőben talán majd aktívan beleszólhatnak a hazai könnyűzene alakulásába.

Az eddig megjelent lemezeken szereplők közül időközben sokan fgyelemreméltó alkotói utakat jártak be - gondoljunk csak az újhullámos magyar énekesnők táborát erősítő BÖBE-re, az indie popban utazó Flanger Kidsre vagy Kocsis Bence OIEE projektjére, aminek egy dala tavaly már a BBC Radio 1-on debütált -, a

2022-es második körre pedig már 900-nál is többen jelentkeztek - mindezek a tények megerősítették a szervezőket abban, hogy a folytatásra szükség van, hiszen a tehetségeket kötelesség nem elhallgatni.

A Telekom Electronic Beats projektje ennek megfelelően január végétől bő egy hónapon át, február 29. éjfélig várja olyan zenei alkotók jelentkezését pop-, klub- és kísérleti zenei kategóriákban, akik szeretnék dalaikat a világ elé tárni, igazolva azt, hogy a magyar zenéknek is bőven van keresnivalójuk a nemzetközi mezőnyben - az elkészült válogatás ugyanis valamennyi jelentős streaming platformon elérhetővé válik majd ezt követően.

És ha már streaming, idén újít is a SZELEKTOR: friss kategóriaként indul a SHORT VIDEO, amit Spotify-os animációként jelenik majd meg az egyes válogatások mellett. Tehetséges zenészek után ezúttal tehát már leendő mozgóképes kreatívok, a jövő animációs szakembereinek jelentkezését is várják.

Az elbírálásban ezúttal a hazai Telekom Electronic Beats tagjain kívül részt vesz majd a popzenei kategóriában Дeva, Kun Bálint (Carson Coma) és Miller Dávid, a klubtrekkeket Sobek, Technokool és Sikztah értékelik majd, a határokon átívelő zenéket a magyar Exiles kiadó vezetője, Kolbenheyer Erik, Iamyank és Emcsi, short videó kategóriában pedig az INOTA Fesztivál vizuális kurátora, Besnyő Dániel, illetve Vermes Orsolya, a Klipszemle alapítója és főszervezője száll be a döntéshozatalba. A kategóriazsűrik közül kerülnek ki a mentorok is, akik majd a shortlistes pályázóknak adnak szakmai támogatást.

A három különböző műfajú albumra felkerülő ifjú zenészek ráadásul olyan jutalmakkal is gyarapodhatnak, mint mint egy Macbook Pro, egyszeri pénzdíjazás

  • ezt mindenki megkapja, aki szerepel valamelyik lemezen -, fellépési lehetőség stílustól függően a Sziget, a Kolorádó vagy az INOTA Fesztiválon, vásárlási utalvány a ChromaSound jóvoltából, KERET Kikeltető egyenesági továbbjutás a KERET Blog által választott előadónak, HOTS mentoring session, illetve egy teljes évre szóló díjmentes terjesztés a WMMD jóvoltából, amihez egyszeri ingyenes tanácsadás is jár az előadói digitális jelenlét optimalizálásáról.

A pályázat pontos menetéért irány a szelektor24.hu!

Sajtóinformáció: Electronic Beats Hungary

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr118322083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása