Nyers energiák, lázadó lelkesedés - Hamarosan Dub Pistols az A38 Hajón!
2024. április 24. írta: Kultúrjunkie

Nyers energiák, lázadó lelkesedés - Hamarosan Dub Pistols az A38 Hajón!

ad73d5f6_jsn_2705_1.jpg

Az Egyesült Királyság sokszínű zenei színpadán kevés előadó testesíti meg a nyers energiát és a lázadó lelkesedést olyan jól, mint a Dub Pistols. A zenekar Barry Ashworth vezetésével több mint egy évtizede robbantja fel a tánctereket és május 9-én a Hajón is fellépnek.

A Dub Pistolst Barry Ashworth alapította a 90-es évek közepén. Barry útja az Egyesült Királyság klubszínterétől Ibiza napsütötte partjaira vezetett, ahol két klubot, a Monkey Drumot és Naked Lunchot is felvirágoztatta. A Dub Pistols alakulásuk után gyorsan teret hódított, máig rendszeres fellépője fesztiváloknak, és folyamatosan új rajongókat szerez.

Energikus, táncolható és lázadó. A Dub Pistols hangzása a dub, reggae, ska, hip-hop és elektronikus zene fúziója. Dalszövegeikben gyakran érintenek olyan témákat mint a környezetvédelem, a társadalmi igazságosság és felelősségvállalás.

A Dub Pistols ikonikus reggae énekesektől kezdve a hip-hop legendákig olyan művészekkel dolgozott együtt, mint a The Specials, Busta Rhymes, Horace Andy, Madness, és Gregory Isaacs, ezzel színesítve a zenekar zenei palettáját.

Legújabb Frontline című albumuk is hozza az elvárt színvonalat, olyan zenei műfajok keverékével, amelyek szilárdan gyökereznek a reggae-ben. Elismert közreműködőket sorakoztatnak fel a lemezen mint például, Horseman, Top Cat, The Freestylers, Myki Tuff és Chezidek.

Az Egyesült Királyság legjobb élő zenekara a Glastonbury, a Sziget és Rockalide fesztiválok után május 9-én az A38 Hajóra is ellátogat.

Borítókép: Dub Pistols
Sajtóinformáció: Bukovics Aliz - A38

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7418388575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása