Íme 4 koncert, amit nem érdemes kihagyni a következő hónapokban!
2023. január 20. írta: Kultúrjunkie

Íme 4 koncert, amit nem érdemes kihagyni a következő hónapokban!

Federico Albanese, a Weval és a Slum Village is Budapestre érkezik

5d75fcd5b289b707364658.jpg

 Federico Albanese

Nils Frahm, Hania Rani, Joep Beving és a Grandbrothers után Federico Albanese olasz zeneszerző, zongoraművész és zenei producer lép fel a Hajón március 2-án. Albanese kompozíciói légiesek és filmesek, ötvözik a klasszikus zenét, a popot és a pszichedeliát.

 Lalalar

Pszichedelikus sötét elektronika átszőve török népzenei mintákkal egyenesen Isztambulból. A török Lalalar trió a heves energiákat árasztó dalokat közel-keleti vonósokkal, hipnotikus basszus témákkal, erős gitár riffekkel és funk groove-okkal telíti meg, amit melankolikus ének dallamokkal és szarkasztikus szövegekkel fűszerez meg. Március 24-i A38-as koncertjükre a szintén pszichedelikus témákból építkező német Spiral Drive kíséri el őket, akikkel jó eséllyel legközelebb már valamelyik nagyobb fesztivál headlinerei között találkozhatunk újra.

Weval

Hollandia legizgalmasabb crossover elektronika duója április 7-én tér vissza Budapestre. A Weval egyensúlyt teremt a nagy energiájú elektronikus funk és az érzelmes szintihangzás között merész, szépen megkomponált dallamokkal és dalszövegekkel. Utaztató hangzás, ami az ambient, a synth-pop és a minimál műfajok elegyéből táplálkozik, és a funktól kezdve a trip-hopon át számos más elemmel is kiegészül.

 

Slum Village

Felhőpuha beatek, okos szövegek és szétáradó lazaság. A jazzy hip-hop történelem egyik legkultikusabb csapata csempész egy estényi Detroitot az A38 fedélzetére. Kevés banda mondhatja el magáról, hogy akkora nevek vendégeskedtek a lemezein, mint D’Angelo, Q-Tip, Busta Rhymes, Kanye West vagy ODB, de az április 13-án érkező Slum Village pont egy ilyen csapat.

Csemegepult vájtfülűeknek

A négyes listán felül is több elsőrangú fellépő érkezik az A38-ra. Február 5-én a norvég Sturle Dagsland viszi kalandos, helyenként szürreális, de főleg varázslatos kirándulásra a közönséget. Március 5-én az egyik legelborultabb kanadai poszt-punk csapat, a Preoccupations (korábban Viet-Cong) csap a húrok közé. A zenekar már többször járt Budapesten, most pedig szeptemberben megjelent, Arrangements c. disztópikus lemezükkel térnek vissza.

Ha mindez még mindig nem lenne elég, március 13-án jön nemzedékének legtehetségesebb ausztrál gitárosa, a progresszív rock és djent határterületeit újragondoló Plini is! A könnyed stílusáról, kiváló dallamérzékéről és játékos megoldásairól ismert zenész ezúttal a lengyel Jakub Zytecki, valamint a félig brit, félig norvég Jack Gardiner & Owane társaságában veszi be a Hajó koncerttermét.

Az A38 korábbi koncertfelvételei mindenki számára szabadon elérhetőek a Hajó tematikus Youtube csatornáin:

Összművészeti programok, streamek, interjúk: A38 Hajó

Pop, indie és elektronika: A38 Vibes

Rock, metal, hardcore: A38 Rocks

Nép- és világzene: A38 World

Jazz és experimentális zene: A38 Free

Borítókép: Marossy Norbert - kellegy.hu
Sajtóinformáció: Bukovics Aliz - A38

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7418030364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása