Érkezik az első Debreceni Harry Potter-hétvége
2024. február 19. írta: Kultúrjunkie

Érkezik az első Debreceni Harry Potter-hétvége

Olvashatjuk, megfesthetjük, sőt, bele is kóstolhatunk a roxforti világba az új debreceni minifesztiválon.

cm20240219_harry_potter_1.jpg

Az első Debreceni Harry Potter-hétvége öt helyszínen, rengeteg műsorral és kikapcsolódási lehetőséggel várja közönségét február 23. és 25. között. A Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. és Némethy-Szilágyi Norbert első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal álmodták meg a közelmúltban a találkozót J. K. Rowling hétkötetes regénysorozata nyomán, mely nemcsak könyvben, hanem a filmvásznon is futótűzként aratott világsikert.

cm20240219_harry_potter-2.jpg

A háromnapos fesztivál többek között moziélményt, Slam Poetry-estet és varázslatos éttermi menüt kínál Harry Potter világából, de nem csalódhatnak azok sem, akiket elsősorban az ismert sorozat szereplőinek öltözete varázsolt el. Némethy-Szilágyi Norbert arra hívta fel a figyelmet, hogy a helyi közösségek összefogásával megrendezendő Harry Potter-hétvége legfontosabb küldetése közelebb hozni a fiatalokat az olvasás és a könyvek világához. Hozzáfűzte, hogy a gyerekeknek és a felnőtteknek szóló élményelemekkel igyekeztek úgy összeállítani a programkínálatot, hogy 3-tól 112 éves korig mindenki találjon kedvére valót. A találkozó fontos üzenete az is, hogy debreceni közösségek és vendéglátóhelyek összefogásával valósulhat meg.

A Harry Potter-hétvége egyik kiemelt közreműködője Kostyál Viktor grafikus-karikaturista lesz, aki az Apolló Mozi vendégvárójában pár perc alatt bárkiből roxforti diákot varázsol. Közönségtalálkozóra érkezik Debrecenbe Harry magyarhangja, Gacsal Ádám szinkronszínész, míg a legkisebbeket varázspálca-készítő foglalkozásra hívják a szervezők. Az első Debreceni Harry Potter-hétvége mindhárom napján számára „galleonbarát” kávéakciók és meglepetések várják a közönséget, míg egy belvárosi étteremben megismerhetjük a varázslatos roxforti ízvilágot.

A találkozó részletes programját ITT találjátok.

Forrás: Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

Fotók:  Czinege Melinda

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3518329553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása