Legújabb albumával tér vissza Budapestre az Enter Shikari
2023. november 03. írta: Kultúrjunkie

Legújabb albumával tér vissza Budapestre az Enter Shikari

dsc_230331_193030_enter_shikari_ps_web.jpg

November 10-én lemezbemutató turnéja keretében érkezik a népszerű brit zenekar a Barba Negrába. Természetesen az új dalok mellett a régi nagy klasszikusok sem maradnak majd el. 

unnamed_7_25.jpg

Londontól nem messze, egy St. Albans nevű kis városkában született meg 2003-ban az Enter Shikari, akik akkor zenéjükkel valami teljesen újat alkottak. Számaik egyesítik a post-hardcore-t a különböző heavy metal alműfajokkal, amit még vegyít egy kis elektronikus, dubstep, trance és drum and bass elemekkel. Az eredmény pedig egy magávalragadó, energiabomba, amit nem lehet ugrálás nélkül végighallgatni. 

Most pedig A Kiss For The Whole World című hetedik nagylemezükkel látogatnak Budapestre. Az album idén áprilisban jelent meg, és most végre élőben is hallhatunk róla pár számot. A banda előző albuma, a Nothing Is True And Everything Is Possible hetekkel a pandémia első hulláma után jelent meg, így a zenekar több, mint egy évet várt arra, hogy élőben is eljátszhassa a közönségnek. Ennek eredményeként Rou Reynolds, a zenekar énekese alkotói válságon esett át, és persze a zenekart is megviselte ez a nehéz időszak.

Az új album éppen ezért azt az eufóriát, örömöt és ünneplést próbálja magába foglalni, és átadni a közönségnek, amit a karantén feloldása, a koncertek, az élő zenélés, és a közönséggel való találkozás jelentett számukra.2022 elején a banda kibérelt egy vidéki házat, hogy elvonulva alkothasson. Az eredmény pedig egy olyan lemez lett, ami sokkal inkább energikus, motiváló és élettel teli, mint bármi a korábbi munkáik közül. Korábban az igazán feszült, agresszívabb számokra adhattuk ki minden dühünket és frusztrációnkat, a Shikari hetedik albuma azonban az örömteli pillanatokra koncentrál, és ha nem is minden egyes track hozza ezt, mégis egy teljesen új arcát ismerhetjük meg a bandának.

Az Enter Shikari mindig is sikeresnek számított hazájában épp úgy, mint külföldön, előző négy albumuk mindegyike a brit albumok legjobb tízes listájára került. Az új lemez azonban még erre is rátett egy lapáttal, és májusban egészen az első helyig repítette őket.

Az online jegyvásárláshoz kattints IDE!

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minkeFacebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9818249897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása