Újabb álmokat vált valóra a Pilvaker
2020. február 06. írta: Kultúrjunkie

Újabb álmokat vált valóra a Pilvaker

Dalpremier és a legfrissebb infók Magyarország egyik legnépszerűbb kulturális eseményéről

pilvaker_2019_mark_somay02.jpg

A Red Bull Pilvaker március 15-én este ismét zenével és költészettel tölti meg a Papp László Budapest Sportarénát! Az eseményt megelőző hat hétben öt dalpremierrel készül a Pilvaker-család, az előadás idén is tartogat meglepetéseket, köztük egy női költő versét feldolgozó szerzeményt. Rögtön itt az első új dal lyric videója, a Radnóti Miklós verse ihlette Nem tudhatom!

Március 15-én este megint beköltözik az Arénába a Red Bull Pilvaker csapat, hogy úgy ünnepeljen, ahogy már 2012 óta teszi: zenével, színházzal, költészettel mindezt telt ház előtt.

 „Az utóbbi egy évünk arról szólt, hogy az arénás tapasztalatokból építkezve idén még színvonalasabb produkcióval készüljünk március 15-re, és megszolgáljuk a közönség bizalmát, szeretetét. Már nem kell félnünk a monumentális tér újdonságától, így a plusz energiáinkat teljes mértékben a műsorra szeretnénk fordítani”– árulta el Takács Ákos, a projekt ötletgazdája és produkciós vezetője.

 A Pilvaker repertoárja idén hét új dallal bővül, amelyek közül az elsőt, az Egy estém otthont már tavaly októberben megismerhette a nagyközönség. Most itt a legújabb dal debütáló videója, Szakács Gergő, Fura Csé és SubBassMonster Radnóti Miklós Nem tudhatom… című versét gondolták újra. A projekt különlegessége, hogy a Pilvaker történetében először szerepel alkotótársként az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar zenekara, a Followthe Flow két oszlopos tagja.

„Már két éve megszületett a refrén dallama a fejemben, nagyon örülök neki, hogy idén már az egész dalt előadhatjuk. Radnóti Miklós verse nagyon komoly, szerettük volna a mondanivalóját megőrizni, de olyanná tenni, hogy csak hallgatva is élmény legyen, de belegondolva a sorokba mást is tudjon adni” fejtette ki Szakács Gergő.

pilvaker_2019_mark_somay01.jpg

A 2020-as Pilvakerre szinte mindenki visszatér a tavalyi csapatból, jön Deego, Diaz, Fluor Tomi, Fura Csé, Járai Márk, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Papp Szabi, SubBassMonster, Szakács Gergő, Szivák Zsolt és még sokan mások. Az este kihagyhatatlan fellépője, a Pilvaker oszlopos tagja, Kautzky Armand színművész, új beállóként pedig az AWS frontembere, Siklósi Örs érkezik. Búcsúzik viszont egy oszlopos tag,Farkas Roland Wolfie, a PunnanyMassif rappere, aki a következő sorokkal köszönt el közösségi média felületén:„Az ember életében néha nagy és nehéz döntéseket kell hozni, így vagyok most én a Pilvakerrel. Emlékszem, az elején még Pécsről Budapestre vonatozgatva jártam nevelgetni a közös gyermekünket... szóval hosszú út volt, és amit az évek alatt a többiekkel karöltve létrehoztunk, arra a mai napig büszke vagyok! Mondhatjuk, hogy bizonyos szempontból együtt nőttünk fel, rengeteg felejthetetlen emlékkel a hátunk mögött. Közben az elmúlt években sok más dologgal is foglalkoztam, toltam az energiáimat ide is, oda is. Mostanra viszont eljutottam arra a pontra, hogy le akarom tekerni kicsit a frekvenciát, le akarom egyszerűsíteni a képletet magam előtt. Úgy döntöttem tehát, hogy innentől kezdve a zenekari tevékenységeimre szeretnék koncentrálni, a többit elengedem. Köszi a megértést, jó utat, Pilvaker, jó volt együtt!”

A Pilvaker kilencéves története alatt most először nyúl női költő verséhez. Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője, valamint Füstös Bálint, a zenekar gitárosaJumoDaddy-vel együtt dolgozták fel Kaffka Margit Pogány imádság című versét. „A nőknek ugyanúgy szerepe volt a forradalomban: nemcsak hátországként és támaszként vettek részt benne, hanem nagyon sokan álruhába öltözve katonának adták ki magukat, és ugyanúgy helytálltak, mint az akkori férfiak. Ezzel a verssel és a hozzászületett dallal szerettem volna felhívni a figyelmet még jobban a női költőnők létjogosultságára, illetve azokra a női erőkre, amikre bármilyen formában nagyon nagy szükségünk van” – mesélte a rendhagyó dal kapcsán Lábas Viki.

Szintén új szín a 1948-49-es költők mellett Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső is, de természetesen az új feldolgozások között egy Petőfi-vers is helyet kap. Fluor Tomi és Marsalkó Dávid az eddigi legnagyobb YouTube-nézettséget elérő Pilvaker-dal, a Szeptember végén után végre új közös dallal készül.

A teljes csapat már tavaly óta gőzerővel dolgozik a produkción. Arendező idén is Szabó Simon lesz.A lenyűgöző látványvilágért a hagyományokhoz híven Koszti Zsuzsó filmrendező, stagedesigner felel, a sztárfellépőket kísérő zenekar változatlanul a Random TripDelov Jávor vezetésével. Az előadás videós tartalmait a reklám- és kliprendező Miki357 készíti, a lyric videókat a reklámfilmes 235 Productions gyártja.


Fotók: Somay Márk

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8315462488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása