Amerikai jazz-ikonok és hazai zenészek fogtak össze a minőségi ünnepi zenehallgatásért
2018. december 14. írta: Kultúrjunkie

Amerikai jazz-ikonok és hazai zenészek fogtak össze a minőségi ünnepi zenehallgatásért

decorating-christmas-tree-2999722_960_720.jpg

Mától meghallgatható, milyen zenéket ajánl a karácsonyi időszakra Randy Brecker, Dave Liebman, Peter Erskine, a Punnany Massif, a Budapest Showcase Hub (BUSH), György Ádám, Váczi Eszter, Palya Bea és a Lóci játszik.

Minden évben érezhetően korábban eljön a nap, amikor az első karácsonyi slágerek megszólalnak. Agyonhasznált zeneipari dallamok harsogják túl advent csendjét, az ünnepi partik emelkedettségét, amihez minőségi zenékkel közelebb kerülhetnénk. Ebből a felismerésből fakad az Aria Hotel Budapest kezdeményezésére három éve létrejött összefogás, amely elsősorban hazai zenészek bevonásával kínál alternatívát valódi zenékre szomjazóknak. Idén a szálloda zenei kurátorai - Rost Andrea, Rúzsa Magdolna, valamint a hotelhez kötődő Bogányi Gergely mellett nemzetközi jazz-ikonok és népszerű hazai könnyűzenei szereplők is megosztják a nyilvánossággal ünnepre hangoló személyes válogatásukat a Spotify-on. Mától nyílt titok tehát, mivel utazik ünnepi belső csendbe Randy Brecker amerikai trombitás, Dave Liebman világhírű szaxofonos, Peter Erskine jazz dobos, eklektikus kelet-európai zenei kavalkáddal ráz fel a szokványból a BUSH, a Punnany Massif, Váczi Eszter, Palya Bea, a Lóci játszik zenekar és György Ádám zongoraművész Spotify-listái pedig virtuális wurlizterként csempésznek ünnepi hangulatot az adventi készülődésbe.

- Mindenkinek mást jelentenek az ünnepek, így őszintén reméljük, hogy kitekintést nyerhetünk, és igazán izgalmasat tudunk kínálni, elrugaszkodva a legismertebb karácsonyi hangzásvilágtól. – mondja Magyar Kornél ütőhangszeres előadó, az Aria Hotel Budapest zenei igazgatója, aki az előadókat felkérte a lejátszási listák összeállítására.

Az Aria Hotel opera, jazz, klasszikus és könnyűzenei szárnyaiban minden szoba egy zenei legenda előtt hódol, az egyes műfajokat pedig kurátorok is képviselik. Rost Andrea, Rúzsa Magdolna és Bogányi Gergely karácsonyi kedvencei között olyan sztárok - Sting, Gregory Porter, Anna Nyetrebko - is szerepelnek, akik maguk is laktak a világ legnagyobb zenészei, zeneszerzői előtt tisztelgő Aria-lakosztályok valamelyikében. Rajtuk kívül idén három nemzetközi jazz-ikon, Randy Brecker, Dave Liebman és Peter Erskine, a magyar és közép-kelet-európai zenéket külföldre is értékesítő Eastaste ügynökség alapítói, Horváth Renátó és Somló Dani (Budapest Showcase Hub - BUSH), György Ádám zongoraművész, valamint olyan népszerű könnyűzenei előadók is összeállították személyes karácsonyi kedvenceket tartalmazó listájukat, mint Váczi Eszter, Palya Bea és a Lóci játszik zenekar.

A Punnany Massif listáját Meszes ’Meszi’ Balázs állította össze, amelyen több filmzene és olyan slágerek kaptak helyet, mint a The Beatles The Long and Winding Road, Ray Charles You Don’t Know Me vagy Bill Medley és Jennifer Warnes Time of My Life című szerzeménye.

A jazz-ikonok listáján a stílus klasszikusai, olyan ünnepi különlegességek szerepelnek, mint Stan Kenton My Christmas című albuma (Peter Erskine), John Coltrane, Miles Davis és Bill Evans balladái (Dave Liebman), vagy a New York Voices Merry Medley című zenéje (Randy Brecker).

György Ádám Keith Jarrettet és a Take 6 He is Christmas című albumát ajánlja válogatásában. - Keith Jarrett zenéje mindig megérintett. A The Melody At Night With You egy nagyon intim hangvételű lemez - mondja New Yorkban élő zongoraművész. - A Take 6 He Is Christmas című albuma számomra az egyik legjobb karácsonyi album. A hat amerikai énekesből álló alakulat, tökéletes acapella élményt nyújt, a harmonizálás és intonáció különleges egységben adja át a Karácsony hangulatát. A srácok elképesztő harmonizálása, a dal felépítése tökéletes, az érzelmek pedig magukkal ragadnak. - teszi hozzá.

- Listánkon kelet-európai országok feltörekvő, több esetben már a saját országaikban befutott, akár több ezer fős közönséggel rendelkező zenekarainak dalai hallhatók, mindegyikük fellépett az idei BUSH fesztiválon is - ajánlja ünnepi válogatását a BUSH két alapítója, Horváth Renátó és Somló Dani. - Válogatásunkat olyanoknak ajánljuk, akik nyitottak többféle zenei stílus befogadására is az elektronikus zenétől a popon át az indie rockig, a hip hopig és a jazzig.

Az egyedi lejátszási listák a délutáni órákban hallhatóak az adventi időszakban a földszinti Satchmo’s Library és Bar helyiségeiben, de a hotel közösségi média oldalain és a Spotifyon is elérhetők.

Aki az elmélyítő ráhangolódás mellett szenteste is valami különlegesre vágyik, a szálloda Music Gardenében december 24-én 19:00 kezdettel rendezett szentesti gálavacsorán gasztronómiai élménnyel teheti teljessé az idei karácsonyt. Kövér Gergely séf egy izgalmas hatfogásos menüsorral készül, amely minden ízében emlékezetessé varázsolhatja a családdal, barátokkal közös vacsorát. A libamáj karamellizált pekándióval, a sütőtök marinált tőzegáfonyával, a lepényhalfilé homármártással és ráktortellinivel, a vörösboros vaddisznópofa pedig gesztenyés csicsókapürén érkezik majd az asztalokra, miközben a vendégek az Aria zongorista-énekes házigazdája, Kasai Jnofinn és barátai élő gospel-műsorát élvezhetik.

Randy Brecker lejátszási listája

Dave Liebman lejátszási listája

Peter Erskine lejátszási listája

Punnany Massif lejátszási listája

BUSH lejátszási listája

Váczi Eszter lejátszási listája

Palya Bea lejátszási listája

Lóci játszik lejátszási listája

György Ádám lejátszási listája

Rúzsa Magdolna lejátszási listája

Rost Andrea lejátszási listája

Bogányi Gergely lejátszási listája

 

Lead kép: Pixabay

Forrás: Sajtóanyag

 (Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1814483160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása