Az álmodozásból sosem szabad kinőni
2017. szeptember 08. írta: Barna Borbála

Az álmodozásból sosem szabad kinőni

Készül a TulipánTündér legújabb szuperprodukciója, az Álomutazó

unnamed_24.jpg

 Játékkészítő hatalmas sikere után idén Karácsony és Szilveszter között újabb zenés színpadi előadásra készül a TulipánTündér Produkció a BOK (volt Syma) csarnokban, mellyel a karácsonyi csodavárást szeretnék még felejthetetlenebbé tenni. A családi mesemusical szereplői között olyan kiváló színészekkel találkozhatunk, mint Stohl András, Schell Judit, Szabó Győző, Zsédenyi Adrienn, Hajdu Steve, vagy Falusi Mariann. Augusztus 30-án szerkesztőségünk ellátogatott az előadás sajtótájékoztatójára, ahol rengeteg érdekességet hallhattunk az Álomutazóról. Beszámolónkból megtudhatjátok, miről is fog szólni a TulipánTündér idei szuperprodukciója, és hogy miért tartják fontosnak az álmok világát az alkotók.

3_2.JPG

„Két évvel ezelőtt, amikor megvalósult a Játékkészítő produkció, akkor azt gondolom, egy különleges álomba csöppentünk bele. Hiszen egy olyan dolgot tettünk le az asztalra, amihez fogható korábban még nem volt Magyarországon. Mindez azért fontos dolog számomra, mert bebizonyítottuk, hogy az álmok léteznek, és ha ezekben kétely nélkül hiszünk, és nem bizonytalanodunk el a megvalósulás során, miközben a tapasztalatokat beépítve folyamatosan továbbfejlesztjük és építjük ezt az álmot, akkor egy produkcióval nagyon sok örömet és erőt tudunk adni az embereknek – azt gondolom, példát is tudunk mutatni vele.” – nyilatkozza a darab producere, Illés Gabriella. „A Játékkészítőt nyolc nap alatt, 24 előadás során több mint százezer ember látta. Ez önmagában is egy csoda, hiszen a magyar kulturális élet palettáján egy egyedülálló eredményt sikerült elérnünk. A lenyűgöző látványvilággal felejthetetlen élményt tudtunk nyújtani az egész család számára.”

1_5.JPG

S hogy miről is fog szólni az Álomutazó?

„Mik azok az álmok? Ki készíti őket és miért? Ebben a felfokozott világban, ahol folyamatosan különböző impulzusok érnek minket és egyfolytában a maximumot kell kihozni magunkból, sokszor elveszítjük a kapcsolatot önmagunkkal és az álmainkkal.” – meséli a producer.

10_3.JPGA történet főhőse, a kisiskolás Tomi egy igencsak különleges világban él: nyoma sincs már az esti mézes tejnek, a meséknek, vagy az alvós állatoknak – sőt, az álomvilágnak sem! A munka és a maximális időkihasználás került az emberek életének középpontjába, így ágyat is legfeljebb a múzeumban láthatnak. Tomi nagyon magányos ebben a világban, mivel szülei folyamatosan dolgoznak, ráadásul éppen az ő sztártudós apukája az, aki feltalálta az Agyturbósítót™: azóta nincs már szükség nyolc óra alvásra, elég nyolc másodpercnyi  pihenés is, s az emberek így még többet tudnak dolgozni, majdhogynem napi huszonnégy órát. Tomi kételkedni kezd ebben a csodálatosan produktív világban, azonban édesapját hiába is kérdezi a régi időkről, hisz az felesleges dolgoknak - kifejezetten agyi rendellenességeknek - tartja az alvást és az álmokat.  Amikor a kisfiú ellátogat a Régi Vacak Világ Okosmúzeumba, megismerkedik Báránnyal, az apja gyermekkori alvós állatával, aki most beavatja Tomit a nagy titokba: az álmok és készítőik világába. A fiú elhatározza, hogy bebizonyítja, hogy az alvásra és az álmodozásra igenis mindenkinek szüksége van, ezért Báránnyal együtt akcióba lendülnek, hogy visszahozzák ezeket.14.JPGAz előadás családi musical, Tomi történetével a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt üzennek az alkotók:

„Szeretnénk a felnőtteknek egy olyan élményt is adni a színvonalas szórakoztatáson túl, hogy egy kicsit lelassuljanak és elgondolkozzanak, merjenek újra álmodni és álmodozni. A gyerekeket pedig egyszerűen elkápráztatni akarjuk. Azon túl, hogy elvarázsoljuk őket, jó lenne, ha ennek a mesének a megtekintése után majd olyan felnőtté cseperednének fel, akik hisznek az álmokban. A tervünk az, hogy egy élményt, egy varázslatos álmot nyújtunk a nézőknek, ahol a látvány, a zene és a szöveg egy olyan komplett élménnyé növi ki magát, ami ott lesz a mindenki fejében egészen a következő alkotásig.”– mondja Illés Gabriella. Az alkotók szerint az előadás egyik legfontosabb üzenete az, hogy (bár nagyon túlhajszolt életet élünk) az emberek ne feledkezzenek el arról, hogy nem a munka a legfontosabb, és igenis időt kell szánni az álmainkra és az álmodozásra. 2_3.JPGA rendező, Juronics Tamás hozzáteszi: „Az előadással egy olyan világba lépünk, ami csupa titok és varázslat, ahol minden lehetséges. Erről a megfejthetetlen világról fog szólni a TulipánTündér új előadása. Egy zenés utazás az álmok világába és kicsit önmagunkba is. Úgy gondolom, nagyon aktuális társadalmi problémákat és kérdéseket vet fel.” 

Vegyünk hát részt az utazásban az álmok világába!

Hallgassátok meg a musical Álomutazó című dalát Radics Gigi és Varga Viktor előadásában!

stáblista

rendező és koreográfus - Juronics Tamás
vizuál rendező - Herendi Gábor
író - Vinnai András, Hegedűs Bálint
dramaturg - Almási-Tóth András
zeneszerző - Rakonczai Viktor
dalszövegíró - OrbánTamás
díszlettervező- Rajcsány Balázs
jelmeztervező - Bujdosó Nóra
tánckar - Szegedi Kortárs Balett

producer - Illés Gabriella

 

szereplők
Stohl András, Szabó Győző, Schell Judit, Zsédenyi Adrienn (Zséda), Keresztes Ildikó, Falusi Mariann, Ábel Anita, Hajdu Steve, Radics Gigi, Varga Viktor, Bakonyi Simon, Marinka Móric és Szabó Hunor

Jegyeket itt tudtok vásárolni az előadásra

 Fotók: Dancs Enikő Bianka Photography 

Forrás: Az álomutazó hivatalos honlapja

Facebook esemény 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1612825506
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása