Könyvajánló: Jodi Picoult – Magányos farkas
2017. március 13. írta: Barna Borbála

Könyvajánló: Jodi Picoult – Magányos farkas

16003258_1234389116598052_1364595038767613759_n.jpg

Már magyarul is olvasható a bestseller

Mindig gondban vagyok, ha megkérdezik, mik a kedvenc könyveim. Nehéz lenne kiemelni párat azok közül a nagyszerű művek közül, amiket az évek során olvastam. Azonban ha azt kérdezik, ki a kedvenc íróm, Jodi Picoult neve elsők között jut eszembe. Az Athenaeum Kiadó gondozásában újabb könyvet olvashatunk az írónőtől, „Magányos farkas” címmel.

 Aki találkozott már Jodi Picoult valamelyik művével, azokat nem érheti meglepetésként, hogy ez a könyv is egy „családi dráma” köré épül. Olvashattunk már tőle iskolai lövöldözésről, gyilkosságról, bonyolult kapcsolatokró, súlyos betegségekről, régi sérelmekről. Az írónő mindig olyan témát választ könyveihez, amely rengeteg lehetőséget és okot ad nekünk az elgondolkodásra. Nincs ez másképpen a „Magányos farkas”-nál sem. A regény Luke, és tizenhét éves lánya, Cara autóbalesetével kezdődik, ami miatt a korábban szétszakadt család élete hatalmas fordulatot vesz és újra összeforr. Ugyanis a híres zoológus Luke kómába esik, s az orvosok szerint nincs sok esélye a felépülésre. Így volt feleségére és két gyermekére marad a feladat, hogy döntsenek az életéről. Ahogyan minden Jodi Picoult könyv, ez a mű is fejezetenként más-más szereplő szemszögéből ismerteti velünk a történetet, s ezáltal szépen lassan összerakhatjuk a család múltjának kirakós darabjait. Megismerjük a zárkózott Luke-ot, aki bár nagyon szereti családját, mégsem tud igazán beilleszkedni az emberek világába, viszont a farkasok között már-már otthon érzi magát. Megtudjuk, hogy Cara anyja, Georgie új családot alapított, miután elhagyta Luke-ot, emiatt Cara úgy érezte, jobb, ha visszaköltözik apjához, akivel nagyon szoros kapcsolatot alakít ki. Fény derül arra is, hogy bátyja, Edward már évek óta távol él családjától, hirtelen távozását pedig körbelengi egy titokzatos vita apjával. Azonban mivel Cara még kiskorú, Edwardra bízzák, hogy meghozza a végső döntést. De dönthet-e helyesen, a saját érezéseit félretéve a fiú ebben a helyzetben? Egyáltalán dönthet-e bárki helyesen ebben a helyzetben? Ezeket a kérdéseket feszegeti a könyv úgy, hogy több álláspontot és oldalt is szolgáltat nekünk támpontul a véleményünk megalkotásához. 

A könyv végigvezet minket a szereplők dilemmáin és múltján, méghozzá olyan zseniális módon, amit az írónőtől már megszokhattunk. Ugyanis mire elérkezünk a regényei végéhez − a megoldáshoz és a titkok feltárulásához, sokszor már magunk sem tudjuk, kinek van igaza, vagy igaza van-e valakinek. Ez az egyik ok, amiért úgy gondolom, megéri a kezünkbe venni Jodi Picoult könyveit. Semmi sem fekete-fehér, az írónő pedig segít nekünk megismerni az adott történet árnyalatait. Annak ellenére, hogy sosem habkönnyű témákat feszegetnek, regényei mindig magukba tudnak szippantani, és elgondolkodtatni. Szinte hiányérzetem támad, mikor a végére érek a műveinek, és elengedem a történetet a szereplőivel együtt.

Engem már sok-sok évvel ezelőtt megnyert az írónő, és ha látom, hogy új könyve jelenik meg, izgatottan várom, és igyekszem elsők között elolvasni. Ezért azt javaslom annak, aki még nem ismer Jodi Picoult könyvei közül egyet sem, hogy itt a tökéletes alkalom arra, hogy elkezdjék! Aki pedig kedvet kapna utána más regényekhez is, annak jó hírem van: az Athenaeum Kiadónak köszönhetően, már sok-sok művét olvashatja magyarul.

Köszönjük a könyvet az Athenaeum Kiadónak!

Forrás

 (Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1612334561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása