Fülbemászó dallal jelentkezett B. Nagy Réka
2024. augusztus 27. írta: Kultúrjunkie

Fülbemászó dallal jelentkezett B. Nagy Réka

Te kávé, vagy a szerelmed nélkül bírnál ki nehezebben egy napot?

reka.jpg

A legtöbbünknek szüksége van rá reggel, délben és este is; nem bírunk ki nélküle egy napot sem; és ahogy elváltunk, alig várjuk, hogy újra együtt lehessünk. Ha belegondolunk, ezek az állítások egyaránt igazak az első randik utáni lelkiállapotra, és a kávé adta koffeinlöketre is - ez az elsőre furcsa, de mégis jól működő párhuzam áll B. Nagy Réka, énekesnő - influencer legújabb, Koffein című dalának középpontjában. 

“A dal megírása előtt azon gondolkodtam, mennyire könnyen válhatunk valakinek a függőjévé: hogy az, hogy állandóan vele akarunk lenni és körülötte forognak a gondolataink, már annyira természetes, mint az, hogy ébredés után az első dolgunk felrakni egy kávét. Számomra ilyen az a bizonyos rózsaszín köd is egy kapcsolat elején” - mondja az énekesnő. 

A Koffein erről az első randizós, ismerkedős szakaszról szól, amikor még nem lehetünk biztosak abban, hogy a másik valóban minket szeretne-e, de mi már tudjuk, hogy nekünk nem kell más. 

A dalhoz készült videóklip is a fenti analógiát viszi tovább: helyes srác helyett folyton kávésbögrék veszik körül Rékát, sőt, egy ponton maguk alá is temetik őt.

A klipet Körtési András rendezte, aki már nem először dolgozik együtt az énekesnővel: a Hullócsillag, a Szeretném hogyha szeretnél és a Késő videóját is közösen készítették. A Koffein klipje a mostanában reneszánszát élő, 2000-es évek stílusában készült, amelynek Réka is hatalmas rajongója. Mesélt kedvenc jeleneteiről is: a neonokkal megvilágított, hálószobai felvétel például azért áll különösen közel a szívéhez, mert visszarepítette tinédzser korába, amikor a Bajos csajokat vagy A csaj nem jár egyedül-t nézve arra vágyott, bárcsak ő is ilyen szobában álmodozhatna aktuális crusháról. 

A Koffein szövegét Németh Márkkal (nameatmark) közösen írták, a producere toldyouuso volt (Beton.Hofi, Co Lee, Wavy, Lil Frakk, ajsa luna), a gitártémákat pedig zenekarának állandó gitárosa, Michelisz Norman játszotta fel. A dal B. Nagy Réka ősszel megjelenő, következő albumának első előfutára. Erről az énekesnő egyelőre annyit árult el, hogy zeneileg szintén a 2000-es években népszerű poprock és poppunk dominál majd rajta - a Koffein egyfajta híd eközött, és Réka korábbi érája között. “Miután összeállt a zenekarom, kiderült, hogy mindannyian szeretjük a rockos vonalat, így elkészítettük a dalaim rock-os, punk-os átdolgozásait és így játsszuk őket a koncerteken. Nagyon élveztem ezt és rengeteg pozitív visszajelzést kaptam a közönségemtől. Arról számoltak be, hogy jobban tetszik nekik ez a zenei stílus, és látják, hogy én is mennyire élvezem” - mesélt arról, hogy mi ösztönözte a váltásra. 

Sajtóinformáció: Bánki Judit - BJ's Management

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2418466921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása