Plátói szerelmet mesél el a Liana zenekar legújabb szerzeménye
2024. március 22. írta: Kultúrjunkie

Plátói szerelmet mesél el a Liana zenekar legújabb szerzeménye

liana4_still_moods.jpg

Az alig másfél éves Liana rendkívül termékeny módon jelenteti meg sorra dalait. A Dal 2024-ben az elődöntőig jutó A háztetők felett után most itt a Titokban, amely egy illusztrációs lyric videó kíséretében jelent meg.

A plátói érzelmek és vágyódás témáját járja körül a Titokban, ami ilyen módon, szövegét tekintve abszolút illeszkedik a Liana eddigi diszkográgiájába. “Szerelem témáit feszegető dalaink már vannak, sőt amik ilyen hangulatúak, azok elég nagy százalékban ezt a vágyódó, viszonzatlan típusát taglalják más és más módokon, úgyhogy nem újdonság ez a mostani hangvétel sem.” - árulta el a zenekar énekesnője, Kató Lilla. “Emellett itt is lehet találni természeti képeket, amik illusztrációul belekúsznak a dalban éppen történő szituációba, ami igencsak ránk jellemző stílus.”

A Titokban a korábbi Liana dalokhoz képest újszerű módon született. Míg eddig a dalok szerzője nagyrészt a zenekar billentyűse Lukács László, illetve Lilla voltak, mondhatni ez az első dal, amit a zenekartagok közösen a próbateremben raktak össze. A dalszöveg a felvétel előtti napokban készült el. “Sajnos vagy nem sajnos, nekem pont sikerült bevinni ezt az érzelmi szituációt a saját életembe, úgyhogy könnyebb volt ráhangolódni a témára, tudtam ötletelni a szöveghez én is.” - mondta el Lilla

A dalhoz Gagyi Ágnes grafikus készített illusztrációt, melyet Fejér Mihály (aurevoir., Vulp Lens) animált meg. Ágnessel úgy kezdődött az ismeretség, hogy pár hónapja megjelölte a zenekart instagramon egy általa készített kép mellett. Amikor felmerült, hogy kéne egy videó a dalhoz, azonnal rá gondoltak. A klip tökéletesen simul a dalhoz, hangulatában átadja azt a romantikus melankóliát, amit a zenében is igyekeztek megjeleníteni.

A Liana zenekart legközelebb április 5-én csíphetitek el, a Turbina klubszobájában, ahol az estét Okos Viola (ex-Ethnofil) fogja nyitni.

Borítókép: instagram.com/still.moods
Sajtóinformáció: Bánki Nikoletta - GrapefruitMoon Records

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7218361833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása