Itt az USQUE legújabb klipje!
2024. február 09. írta: Kultúrjunkie

Itt az USQUE legújabb klipje!

useq.jpg

Február 8-án jelent meg az önmagát csak “internatívként” aposztrofáló blues, pop, alter, rock és jazz egyvelegében alkotó formáció legújabb mozgóképes anyaga. A Látszikkal most egy sokkal “kritikusabb” irányt vettek, megcélozva a társadalmi értékeket a mai külsőséges világunkban.

- Egy selfie-vel hazudott életben vagyunk, amit úgy élünk és alakítunk, hogy mindenképpen elkészüljenek rólunk a közösségi médiába szánt és vágyott fotók. Nézegetjük egymásnak a nyílt látszat-hazugságát. Mindenki pontosan tudja, hogy ez kamu, de szeretjük.

A dal és a Kristóf által jobban kiemelt másik jelentésréteg az, hogy az ember a régi párkapcsolatait néhanapján ezen a közösségi hálón bizony megnézegeti. Érdekli ki-mit csinál, hol tart. A látszatot, mint fogalmat úgy teremtjük meg magunknak ezen a virtuális bakancslistánkon, hogy közben folyamatosan húzogatjuk ki, amit a facebookra kihazudtunk. Szűrőkkel megspékelve természetesen. Sikeres és látványos életet hazudunk magunknak, amit egyrészt a régi párjainknak is csináljuk. Take a photo, fake a life.- foglalta össze a dallal kapcsolatos Ars Poeticáját Budaházy Attila, a zenekar szöveg- és dalszerzője.

A videoklip Gundy Kristóf rendező ötlete és Kalotai Dániel operatőr egyéni látásmódjának kettőseként született meg. A Látszik világát egy galériába képzelték, amelyhez Tóth Kamilla álmodta meg a díszletet a CineArt Studio falain belül. - A Látszik világa egy galéria, amelyben ezen a képzelt elmehálón keresztül tudjuk nézegetni elmúlt szerelmeinket. A dalnak ezen jelentéstartalma ragadta meg a képzeletemet és így dolgoztuk ki, ezt a gyakorlatilag nagyon egyszerű elemekkel operáló klip vizualitását. - mondta el a rendező.

A Látszik videoklipje a zenekar három dalos kislemezéhez készült klipek sorának harmadik tagja. A “Szépen Vagyunk” címre hallgató kiadvány a már több, mint 12 éve regnáló zenekar első stúdiós megnyilatkozása. Az “Átvertél” és a “Kutya-Macska Barátság” még tavaly ősszel került ki az USQUE Youtube csatornájára. A klipek teljesen különböző stílusban készültek, ezzel is bemutatva a zenekar és a zenei világuk sokszínűségét.

Szépen Vagyunk kislemez

Sajtóinformáció: Gundy Kristóf - HEDRON Entertainment

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr718322089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása