Mindenki számára elérhető lesz a díjnyertes „Az első kettő” című magyar film!
2023. december 02. írta: Kultúrjunkie

Mindenki számára elérhető lesz a díjnyertes „Az első kettő” című magyar film!

elso_ketto_plaka_t.jpg

Idén áprilisban meghódította a mozikat, december 15-től pedig az HBO MAX kínálatában is látható lesz a számos nemzetközi filmfesztiválon díjnyertes Az első kettő című magyar romantikus film, melyben a rég látott, legendás színésznő, Drahota Andrea is játszik.

Az amerikai lány és a magyar fiú távkapcsolatáról, annak jó és rossz oldalairól szóló alkotás több filmfesztiválon is versenyzett: elnyerte a legjobb drámai játékfilmnek járó elismerést a párizsi Európai Független Filmfesztiválon (ECU), három díjat kapott az amerikai Myrtle Beach Fesztiválon, különdíjas lett a román Buzz Nemzetközi Fesztiválon, valamint a napokban elnyerte a legjobb játékfilm díjat a lengyel Lublin Filmfesztiválon.

Nemcsak a magyar, de a szlovák mozikban is nagy sikere volt. „Erősen személyes filmet készítettem, amit a saját távkapcsolati élményeim ihlettek. Őszintén mesél az idő szorításába került kapcsolat magasságairól, mélységeiről, a szeretet és a veszteség együttes megéléséről. A történet szereplői, helyzetei a valóságból merítkeznek, de egytől – egyig fikciósak” – mondta el korábban a rendező-forgatókönyvíró Szövényi-Lux Balázs.

A többségében angol nyelven készült, magyar feliratos Az első kettő főszerepeiben Hannah Saxby-t és Bergendi Barnabást láthatjuk, de fontos szerepet kapott a filmben Nyakó Júlia, Drahota Andrea és Schmidt Sára is.

Az első kettő december 15-től az HBO MAX kínálatában.

A film az Umbrella és a Cinesuper együttműködésével jött létre, producerei Farkas Ádám, Felszeghy Ádám, Mártonffy Zoltán, Nagy László és Szövényi-Lux Balázs. Operatőre Vass Gergely, a vágó Kovács Dávid és Szövényi-Lux Balázs volt, míg a látvány Bobor Ágnes és Barta Borbála munkáját dicséri.

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8518272455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása