Budapest legjobb görög street food bárja 5 éves lett!
2023. október 25. írta: Kultúrjunkie

Budapest legjobb görög street food bárja 5 éves lett!

blueagori-szulinap-dia-19.jpg

5 éve indult el a Blue Agori története Budapesten, ami minden nehézség ellenére nagy sikereket ért el, és immár 3 helyen is elérhető a fővárosunkban. Stavros Koranis az étterem egyik tulajdonosa hitt abban, hogy az itt elő magyar közönség igenis vágyik a minőségi görök ételekre, de sokáig nem volt alternatíva, az igazi jó minőségű görög street foodra.

blueagori-szulinap-dia-18.jpg

Megálmodott ezért egy olyan éttermet, ami nem csak ellenállhatatlan illatokkal, de egy igazán különleges dizájnnal is kecsegtetett. „Hiszem, hogy a gyorséttermi étkezés is lehet minőségi, igényes és tartalmas. A Blue Agorival az volt a célom, hogy egy olyan környezetet hozzunk létre, ahol a finom ízek mellett, a görög vendégszeretet és életérzés is átjön, azaz: nem kell különleges alkalom ahhoz, hogy összejöjjünk szeretteinkkel és együnk egy jót”- meséli Stavros.

A Blue Agori a kezdetektől fogva szeretett volna kitűnni a hazai street food piacon. A koncepció, gasztronómiai és vizuális tekintetben ia szakít a megszokott „görögös” gyorséttermi sztereotípiákkal. Csakis a legmagasabb minőségű alapanyagokból dolgozik, minden helyben készül és frissen. 

"Sem a pandémia, sem a húshiány nem szorított minket a sarokba. Akkor is meg tudtuk oldani a minőségi alapanyagok beszerzését, még ha ez azt is jelentette, hogy nem kevés kockázatot magunkra véve több tonna alapanyagot rendeltünk be előre, hogy egy pillanatra se kelljen alternatívát keresni és megtartsuk azt a szintet, amire büszke vagyok.” - osztja meg velünk Stavros. 

blueagori-szulinap-dia-02.jpg

Mint minden családi vállalkozás a Blue Agori is beépítette a görög hagyományokon kívül a családi recepteket is. A bifteki elkészítésének módja vagy a spenót saláta összetétele például saját családi hagyományokon alapszik. 

Egytől-egyig szeretettel készítjük az ételeinket. Szenvedélyünk az állandó fejlődés és örülünk, hogy immár 5 éve itt lehetünk és remélem még sokáig ezután is - zárja gondolatait Stavros. 

Itt mindenki megtalálja a magának valót.

Ám a görög konyha alapjában hús alapú a Blue Agori mégis kínál vegetáriánus ételeket is. Így azok, akik hús mentesen étkeznek is élvezni tudják a görög ízeket. Különféle mártogatósok, saláták és az ínycsiklandó halloumi- vagy mezze tál áll a vendégek rendelkezésére. Ezek kívül egy kisebb szelekció ellenállhatatlan édesség, ami felteszi az i-re a pontot.

Fotók: Voller Dia 

Forrás: Simply Creative

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr818242873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása