Élőzene és mediterrán falatok Budapest szívében: Új Tapas bár nyílt a Duna szomszédságában
2023. július 05. írta: Kultúrjunkie

Élőzene és mediterrán falatok Budapest szívében: Új Tapas bár nyílt a Duna szomszédságában

unnamed_20_1.jpg

Néhány hónappal ezelőtt kellemes meglepetés érte Spanyolország szerelmeseit: új autentikus, spanyol étteremmel bővült a főváros gasztronómiai palettája. Új távlatokban gondolkodott a Continental Group, amikor megálmodta autentikus spanyol éttermüket, a néhány hónapja megnyitott Tapas Fino-t a Belgrád rakpartra. Az ide látogatót nem csupán egy új tapas bár várja, ez sokkal inkább egy életérzés: hangulatos terasz, autentikus dallamok, látvány és ízek, egy darabka az Ibériai-félsziget csodájából.

A májusban megnyitott étterem koncepciója szép kihívás elé állította őket: megmutatni, hogy a mediterrán életérzés és az elegancia nem zárja ki egymást. A budapesti spanyol gasztronómiával foglalkozó helyeken erre nem igazán van példa, épp ezért is különleges, amit nyújtanak. Az enteriőr ugyancsak kuriózumot tartogat: a belső teret egy argentin származású, Barcelonában élő festőművész képei díszítik, a titokzatos női alakok pedig az új koktéllap koncepciójának a részei lesznek. Ez már előrebocsájtja: az elegancia és a mediterrán lazaság különleges ötvözetét kínálja a Tapas Fino.

Mediterrán utazás a konyhában

Az egyik legnagyobb kuriózum a polipsaláta és a vegán padlizsán, de a gambas pil pil (garnélarák, olíva, fokhagyma, fűszerpaprika – az egyszerű, de nagyszerű mediterrán fogások jegyében) ugyancsak csábító és népszerű fogások. A helyen kapható sült szekérgomba egy igazi ízbomba, a gomba mellé kakukkfüves jus, petrezselyem, tojássárgája krém, hagymalekvár és parmezánhab kerül, melyek együtt elképesztő harmóniát alkotnak. Igazi fantasztikus mestermű, tökéletesen példázza Sipos András séf kreatív megoldásait.

u.jpg

Spanyolországból érkeznek az alapanyagok

A konyhában autentikus, a kifinomult konyhaművészet irányába mutató fogások készülnek. Josper-kemencében sül minden húsétel, ahogyan a polip is. Tipikus baszk ételek kerülnek a tányérra, például a sashal paradicsomos alappal, olívával, kapribogyóval. A kétféle patatas bravas is ínycsiklandóan csábító, a klasszikus mellett egy modernebb verzió is készült, így jó kontrasztot ad. A feltekert burgonyát Cayenne-borsos, paprikás olívaolajjal kenik meg, majd besütött kápiakrémmel, bazsalikommal, sült paradicsommal, fokhagymakrémmel tálalják. Ugyanolyan, mintha egy barcelonai tengerparti étteremben kértük volna, ez pedig részben annak is köszönhető, hogy a legtöbb alapanyag (a halak, a sajtok, a sonkák) Spanyolországból érkezik. Borok tekintetében már tágabbra tekintünk, vannak francia és magyar borok is, de az italfelhozatal nagyobb része azért autentikus spanyol.

A parkolás sem probléma

Az étteremnek otthont adó Hotel Vision szállodának saját parkólója van a mélygarázsban. A belvárosban nem sok hely büszkélkedhet hasonlóval, így biztosan nem kell idegőrlő félórákat keringenünk éhesen a tömb körül…

Jelenleg szerdától szombatig tart nyitva az étterem, pénteken és szombaton élőzenével, spanyol gitárzene és egy gyönyörű hangú énekesnő szórakoztatja a vendégeket. 

Forrás: Tapas Fino

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2418160780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása