Az egyik legszebb hangú hazai énekesnővel dolgozott együtt a Belau
2023. szeptember 26. írta: Kultúrjunkie

Az egyik legszebb hangú hazai énekesnővel dolgozott együtt a Belau

Nagylemeze előtt egy álmodozós dallal érkezett a Belau

belau_x_hien.jpg

A nemzetközi zenei színtéren is egyre ismertebb Belau az elmúlt években komoly sikereket ért el két koncepcionális albumával. Az Európa-szerte sokat koncertező zenekar, most Hiennel alkotott, amely része az október 27-én megjelenő ’Apriori’ című lemezüknek. Az új dal a formációra jellemző önismereti témákat feszegeti egy könnyed, álmodozós hangulatú köntösben.  

“Take you to the sea” – vallják szerzeményeikről. A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián) első számú célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet, zenéjük segítségével. Az inspiráció pedig állandó. A természet legalapvetőbb elemei, melyek közül számukra a legfontosabb a végtelen tenger és annak ereje.

A formáció hét éves fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el, ez idő alatt több, mint 200 koncertet adtak 25 országban, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic, vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években olyan komolyabb rádiók játszották dalaikat, mint a BBC Radio 1, a Triple J vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit, vagy a Rolling Stone. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, eddigi kiadványaik több millió streamnél járnak.

A friss, ’Faraway’ című dalban, ezúttal a nemrég az országba visszatérő alternatív r’n’b énekesnő, Hien a vendég, a klipet pedig P. Szabó Péter készítette több országot is bejárva. "Az ember életében mérföldkő, amikor el tudja választani azt, ami valóban szolgálja őt attól, amit szeretne. egy ilyen emberi nagyságot tükröző művelet az, amely paradox módon vezet el oda, hogy a kettő egyben összpontosul. a tiszta elengedés által, akkor lesz valami a mi szolgálatunkban, ha nem akarjuk, hogy a miénk legyen. a 'Faraway' két ember korrelációja, akik egymás szívében élnek, de egyik vagy másik ciklikusan súly alatt él - egyszer, s majd máskor. nem világos akaratuk ellenére miért nem oldható fel az ellentmondás; a kapcsolatuk örök, kötött formák. minduntalan hatnak egymásra, a távolság nem befolyásol. a gondolat az érkező ‘apriori’ további dalaiban ér révbe – mesélte a zenekar, aki a harmadik, ’Apriori’ című albumának utolsó simításait végzi, amely 2023 október 27-én lát napvilágot. Az ország egyik legkeresetteb export zenekara a budapesti, november 3-ai lemezbemutatója mellett idén többet között Franciaországban, Belgiumban, Dániában, Lengyelországban, Szerbiában, Csehországban, Szlovéniában, Szlovákiában, Romániában lép színpadra.

Sajtóinformáció: Kedves Péter - Belau

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2918222445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása