A Carson Coma az MVM Dome-ban ünnepli ötödik születésnapját
2023. szeptember 13. írta: Kultúrjunkie

A Carson Coma az MVM Dome-ban ünnepli ötödik születésnapját

cc_tokaj_fotokomroczkidia-4.jpg

A Carson Coma az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai sikersztorija gitárzene fronton, négy év alatt négy nagylemezt jelentettek meg, kétszer is megtöltötték a Budapest Parkot és szinte nincs olyan hazai fesztivál, ahol ne kérné őket a közönség. A zenekar jövőre egy fergeteges koncerttel ünnepli meg ötödik születésnapját április 6-án az MVM Dome-ban, a csapat eddigi legnagyobb bulijával.

A Carson Coma 2018-ban tűnt fel, kezdetben angol nyelvű, a ’60-as évek gitárzenéjét hozó dalokkal. A következő évben megjelenő debütáló lemezükön két dal kivételével már mind magyar nyelven íródott, amelyekkel végképp megnyerték a közönséget: első születésnapjukon telerakták az Akvárium Klub KisHallját, 2020-ban pedig már a Dürer Kert Nagytermét is megtöltötték, miközben olyan slágereket jelentettek meg, mint a Peti és Én vagy az Én Még Sohasem. A zenei szakma rögtön Fonogram-díjjal ismerte el a zenekart az év felfedezettje kategóriában, a Magyar Klipszemlén kreatív klipjeikért pedig több díjat is bezsebelhettek már az elmúlt években.

A Bóna Zsombor, Fekete Giorgio, Gaál Péter, Héra Barnabás, Jónás Attila és Kun Bálint alkotta formáció 2022-es, Digitális/Analóg című lemezével az MTVA EMA legjobb magyar előadónak járó elismerést is átvehette Düsseldorfban, teltházas koncertet adtak a Budapest Parkban és végképp elfoglalták helyüket a fesztiválok nagyszínpadán is. A zenekar csavaros, humort sem nélkülöző szövegeivel nem csak szórakoztat, de gyakran reflektál aktuális társadalmi kérdésekre is, remekül rezonálva nemcsak a huszonévesek, de az idősebb korosztályok hétköznapi gondolataira, problémáira is. Társadalmi szerepvállalásukért az RTL Év Embere-díj dobogós helyén szerepeltek.

A Carson Coma idén tavasszal IV címmel jelentette meg legújabb albumát, amely mind témáiban, mind zeneileg egy érettebb, a kamaszkort hátrahagyó, a fiatal felnőttkorba belépett zenekar képét sugározza, az olyan erős dalok pedig, mint a Feldobom a követ vagy a Nagykabát, még szélesebb közönséghez juttatta el zenéjüket. Az öt év alatt a zenekar az egyik legsikeresebb hazai rockzenekarrá vált, idén végigfesztiválozták a nyarat, több mint 20 ezren tomboltak rájuk a Budapest Parkban, valamint a Sziget nagyszínpadán is felléptek, így most itt az ideje, hogy az MVM Dome-ba invitálják az összes rajongójukat és együtt ünnepeljék a zenekar ötödik születésnapját április 6-án egy fergeteges bulival.

“Számunkra is teljesen új, izgalmas koncepcióval készülünk: a klasszikus színpad-közönség távolságtartós farkasszemezése helyett azt találtuk ki, hogy a nézőtér közepén állítjuk fel a színpadot, így a közönség minden irányból a lehető legközelebbről tudja nézni azt, ahogy eljátszuk az elmúlt 5 év slágereit. Továbbá az is elmondható, hogy ez az első olyan koncertünk, aminél ennyire kiemelt figyelmet fordítottunk a vizuális elemek kitalálásánál - az biztos, hogy megismételhetetlen este lesz!”

További info:

www.carsoncoma.hu

https://www.instagram.com/carsoncoma/

https://www.facebook.com/carsoncoma

www.livenation.hu

www.funcode.hu

 Forrás: www.livenation.hu

Nyitókép: Komróczki Dia

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5718213807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása