„Figyeljetek magatokra, figyeljetek egymásra!”
2023. augusztus 09. írta: Talabos Dávidné Lukács Nikolett

„Figyeljetek magatokra, figyeljetek egymásra!”

Megjelent a Nunki Bay Starship: Unscramble című dala

foto_4_sinco_2.jpg

A Nunki Bay Starship a különböző zenei stílusok ötvözése, mint a neosoul, a jazz, a pop vagy az R&B. Legújabb daluk, az Unscramble fő témája nem éppen könnyed, nem is átlagos, hiszen nem a szerelem, vagy a barátság foglalkoztatta őket, hanem az ADHD, azaz a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, amely nagyon különleges képi világ mellett szippantja be az olvasót. A videót a Ricsárdgírből is ismert Márton Dani rendezte és vágta. A dalról és a videóklipről a csapat tagjait kérdeztük, akik nagy örömünkre időt szántak ránk.

A klip nagyon különleges, nem mindennapi felkavaró. Ez volt a célotok?

Nunki Bay Starship: Talán a legnagyobb baromság lenne nemmel válaszolni erre a kérdésre, nyilván minden zenekar örül neki, ha a videoklipjét úgy jellemzik, hogy különleges és nem mindennapi, de azt hiszem, a felkavaró jelzőt még senki nem használta eddig az anyaggal kapcsolatban. A felkavarás talán inkább csak figyelemfelkeltés gyanánt volt tervben, de próbáltuk a témát a kedvesebbik oldaláról megfogni, elvégre a végén minden jóra fordul, amikor a szerelmesek összetalálkoznak.

Miért az ADHD betegség áll a középpontjában? 

Nunki Bay Starship: Sok nagyon kedves ember vesz körül bennünket a közvetlen környezetünkben, akik felnőttként, számtalan keserves tapasztalattal a hátuk mögött szembesültek azzal a problémával, hogy nem azért működnek máshogy, mert életképtelenek, hanem mert figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral élnek. Gyakoribb ez, mint gondolnánk, a felnőttek körében pláne - a mi gyerekkorunkban ugye még legyintettek erre a felnőttek, a fiúk csak “túlságosan fel voltak pörögve”, a lányok meg lustának lettek titulálva. Merthogy egyébként például a nőknél teljesen másféleképpen is jelentkezhetnek a tünetek, ezért az ADHD-s nők sokkal nehezebben diagnosztizálhatók, mint a férfiak. A sorok közötti üzenet az, hogy figyeljünk oda egymásra, és nem biztos, hogy jól feltételezzük, hogy mi áll valaki szétszórtságának vagy figyelmetlenségének a hátterében. Lehet, hogy komoly mindennapi küzdelmei vannak ezzel kapcsolatban.  

Mit szeretnétek üzenni a hallgatóknak?

Nunki Bay Starship: Leginkább azt, hogyha ilyesmivel találkoznak a környezetükben, vagy netalán magukra ismernek, ne vegyék félvállról a dolgot, de ne essenek pánikba. Ahogy az előző kérdésnél is megfogalmazódott, nem ő az életképtelen, a világ lett nem kicsit élhetetlen, és nem feltétlenül kell minden egyes új dologhoz, új trendhez adaptálódni folyamatosan. Viszont érdemes ezzel elkezdeni foglalkozni, mert sokkal jobban meg fogja tudni érteni, hogy mit miért csinál, mire miért reagál úgy, ahogy. Figyeljetek magatokra, figyeljetek egymásra! 

Milyen volt Danival a közös munka? 

Nunki Bay Starship: Pontosan olyan, mint amilyennek az ember elképzeli azt, hogy öt éven keresztül vele zenél a Ricsárdgírben, csak három napba sűrítve. Röhögés, káosz, entrópia.  screenshot-2023-06-07-184450.png

A fotók a Nunki Bay Starship tulajdonét képezik. 

Miért a szentendrei Postás Strand volt a helyszín?

Nunki Bay Starship: Alapból nem is oda mentünk volna, ahol végül forgattunk, és ez egyébként szinte az összes helyszínünkre igaz. A forgatási hétvégét eléggé keresztbevágta egy komoly vasárnapi esőzés, csütörtökön még úgy volt, hogy az összes szabatéri jelenetünket vasárnap forgatjuk. Volt olyan, hogy óráról órára alakult, hogy mikor mit fogunk felvenni, egyfolytában cserélgetni kellett a jeleneteket, új helyszíneket találni, stb. A Postás strandon felvett helyszínen is tök máshol lettünk volna, de mire kiértünk, a színészeink már ezzel a helyszínnel álltak elő, hogy sokkal jobban néz ki, mint ahol eredetileg lettünk volna, és végül ez mindenkinek be is jött. Külön örültünk a Portal 2-t idéző “The cake is a lie”-feliratnak, ami az egyik snittben be is villan valamelyik oszlopon. 

Mik a tervek ebben az évben?

Nunki Bay Starship: Nagyon várjuk a Várkert Bazáros koncertünket már, ott augusztus 14-én játszunk a Mörk előtt, aztán pedig irány a Sziget, ott pedig augusztus 15-én éjszaka (illetve gyakorlatilag már 16-án) 00:45-től csíphet el minket a nagyérdemű a Hajógyár színpadon. Ha lemegy a nyári hajtás, akkor pedig remélhetőleg ismét belevetjük magunkat az alkotómunkába, valamint további fordulatok is várhatóak, de majd mindent elárulunk a maga idejében.

A videó itt tekinthető meg: 

Nagyon köszönjük az interjút és nagyon sok sikert kívánunk nektek!

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6218189503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása