Gyermekkori énjét öleli magához új klipjében Saya Noé
2023. július 26. írta: Kultúrjunkie

Gyermekkori énjét öleli magához új klipjében Saya Noé

Édesapjával a malajziai monszunban forgatott a fiatal énekesnő

saya_noe_pr_2023_6.jpg

Egy Malajziában, derült égből becsapott nosztalgiazivatar ihlette Saya Noé legújabb dalát, az All Over Again-t. Az énekesnő nemrégiben igazán termékeny 8 hónapot töltött édesapjánál egykori hazájában, ahol nemcsak a délutáni, óraműpontosan érkező monszunok, hanem a tinédzserkori emlékek is rázúdultak. Az egykori lakások, illatok és arcok hatására születő számhoz Noé és apukája együtt forgattak videoklipet - a felvételeket pedig egyikük sem úszta meg szárazon.

Édesapja betegsége miatt félbehagyta készülő albumának munkálatait, és 8 hónapra Kuala Lumpurba költözött Saya Noé. A nemrégiben a párizsi TwitchConon is bemutatkozó énekes-dalszerző utoljára 2020-ban jelentette meg Museum of Sins című nagylemezét, melyen olyan slágerek hallhatóak, mint az Under The River, a Iodine vagy a címadó dal. A szeptember 26-án érkező következő, Jupiter című anyagból már hallhattunk részleteket, ám a legújabb, All Over Again című klipes szám talán minden eddiginél közelebb engedi hozzánk azt, ki is Noé valójában.

noe.jpgA Malajziában töltött időszakban visszakerültem a régi szobámba, amit még én festettem sötétkékre a barátaimmal, nyakig festékes ruhában. Újra ebbe a világba csöppenni 15 évvel később egy nagyon nagy szentimentális hullámot vitt véghez. A 8 hónap alatt apukámmal is folyamatosan jöttek fel a régi történetek és emlékek.

A dal születésének végső löketét egy egykori családi ház meglátogatása és Kuala Lumpur panorámája hozta meg az énekesnő számára. Még aznap megszületett az All Over Again, mely valójában egy óda Saya Noé gyerekkori énjéhez.

Az egész egy nagyon szeretetteljes dal, ami arról szól, hogy minden nehézség ellenére újracsinálnék mindent. Bármikor szívesen leülnék beszélgetni a 9 éves énemmel, és megölelném őt. Elmondanám neki, hogy nem lesz mindig könnyű, de látom benned az energiát, azt az erőt, ami kell ahhoz, hogy túlélj minden nehézséget. Nem kell félni a kihívásoktól, nem kell megbánni semmit ahhoz, hogy tanuljunk belőle. Távlatban minden egyszerű és értelmet nyer.

A dal hangzása egyszerre keserédes, energikus, de közben lágy. Egyszálgitáron született, sok kísérletezés útján. A végeredmény egy letisztult, kedves indie dal, ami garantáltan mosolyra csalja a kicsiket és nagyokat is egyaránt.

Az All Over Again videoklipje szintén Malajziában született, Saya Noé édesapjának közreműködésével. A monszun időszaka megihlette az önmagát egyébként is “az eső szerelmesének” definiáló énekesnőt.

Számomra Malajziát a gyönyörű, forró monszuneső reprezentálja leginkább. Mindig az ablak előtt vártam az érkezését, van benne valami titokzatosság, olyan apokaliptikus, világvége állapotot idézett számomra. Egy ázsiai, trópusi monszun nem a megszokott, depresszív hangulatot jelenti nekem. Egy nap beütött az ötlet, hogy szeretnék elázni. Közöltem apukámmal, hogy szükségem lesz rá, ő lesz az operatőröm a dal videoklipjében. Felvettem a kedvenc pólóját és körbetáncoltam az utcát. A pólót azóta be is nyúltam, egy feltétellel kaptam meg: azzal, hogy egy következő látogatás során vissza kell adnom.”

Az All Over Again élőben elsőként október 7-én, az A38 Hajón, a Jupiter lemezbemutatóján hangzik majd el először.

Jegyek
Facebook esemény

Spotify: Saya Noé
Twitch: sayanoe
Youtube: Saya Noé
Soundcloud: saya-noe
Instagram: @sayanoemusic
Facebook: sayanoemusic

Sajtóinformáció: Erdős Viktória

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr218179351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása