315 zenei produkcióval várja a fesztiválozókat a 15. jubileumi CAMPUS
2023. július 13. írta: Kultúrjunkie

315 zenei produkcióval várja a fesztiválozókat a 15. jubileumi CAMPUS

314793080_10159337019322781_1529185379286641902_n_1.jpg

15. alkalommal rendezik meg idén a Campus Fesztivált. A jubileumi évben minden eddiginél minőségibb és izgalmasabb programválaszték várja a fesztiválozókat. A legbevállalósabb zenei kínálatú fesztiválon a kiemelkedően népszerű előadókon túl külön önálló színpadot kap a hiphop valamint egyedülálló módon a rock- és metalzene, de ezen kívül is számos zenei csemege és izgalmas műfajokban utazó fiatal tehetség is helyet kap majd. A zenei kínálat mellett az egyéb művészeti ágak iránt érdeklődők sem fognak unatkozni, összesen négyszáznál is több program szerepel a kínálatban.

Szinte napra pontosan, tizenkét év után Marcus Füreder, azaz Parov Stelar visszatér a debreceni Nagyerdőre. Az 1920-as évek jazzhangzását, elektronikus zenével vegyítő ‘electro swing’ stílus elsőszámú úttörője zenekarával, július 21-én érkezik a Campus Fesztiválra. Ausztria legismertebb művészének külföldi karrierje Magyarországon indult el, azóta évről-évre eljön hozzánk, ráadásul nem először jár Debrecenben, 2011-ben már a fesztivál nagyszínpados fellépője volt.

Parov Stelar mellett a német sztárdj és –producer, Robin Schulz, valamint a francia sanzon, a jazz és a soul stíluskeverékében utazó francia díva, ZAZ is az idei fesztivált erősíti. Mindkét előadó listavezető, slágereiket milliók követik és hallgatják világszerte, Schulz július 20-án, míg ZAZ július 22-én érkezik Debrecenbe.

A nemzetközi csillagok, Parov Stelar, ZAZ és Robin Schulz mellett a Campuson lép fel André Tanneberger - ismertebb nevén: ATB, a német DJ fenomén, aki a '90-es évek óta folyamatosan a nemzetközi elektronikus zenei szcéna elitjébe tartozik. Jön az egyik legőrültebb rapper, az észt Tommy Cash, a pszichedelikus rock, a blues és a techno atmoszféráját ötvöző angol Kerala Dust, valamint a dance-díva Minelli, aki 2021-ben a ’Rampampam’ című slágerével azonnal feliratkozott a nemzetközi dance listákra.

A visszatérő hazai fesztiválkedvenceket - Tankcsapda, Majka, Bagossy Brothers Company, Halott Pénz, ByeAlex és a Slepp, 30Y, Road stb. - mindenki ismeri, az elmúlt néhány évben feltűnt új titánokra – pl. Azahriah, Carson Coma, Dzsúdló, Elefánt, Krúbi stb. - pedig érdemes az eddiginél is jobban odafigyelni. A Campus mindemellett hagyományainak megfelelően ismét teret enged a hazai könnyűzenei szcéna számos izgalmas feltörekvő tehetségének.

NEM CSAK ZENE

Idén a jubileumhoz méltó módon minden eddiginél komolyabb művészeti programkavalkád lesz a Campus Fesztiválon. A Performansz Placcon tánc- és mozgásművészeti, akciószínházi előadásokat láthatunk, mások mellett a Forte Társulat, a Lobotomia Collective és a Modern Tánc-Játék Stúdió közreműködésével. A már jól megszokott, látványos utcaszínházi felvonulás (Ars Sol Luna) idén új attrakciókkal egészül ki, több speciális jármű, óriásbábok, artisták, mutatványosok kísérik majd a menetet. Vendégük lesz az európai hírű lég- és kortárstáncművész, a szlovák Ariadna Vendelova, aki minden este egyedülálló bemutatót tart – a levegőben lógva. A fesztiválterületet idén több, művészi igénnyel elkészített fényinstallációval és térobjektekkel díszítik.

A fesztiválterületen egész nap zajlik az élet, érdemes nagyon korán érkezni és felfedezni ezeket a programokat – biztos, hogy izgalmas élményekben gazdagodunk, aktív kikapcsolódás vár a fesztiválozókra. A Campus egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező programhelyszíne a Civil Falu. Mintegy ötven civil szervezet és intézmény mutatja be tevékenységét Debrecenben, az érdeklődők fontos társadalmi ügyekkel ismerkedhetnek meg. Ugyanitt rendezik be Magyarország egyik legnagyobb játszóházát: a Campus Kid & Art Zónában a kilátogató családok nagy örömére interaktív játékok, látványosságok, gyerekprogramok százai várnak a legkisebbektől a nagyobbakig mindenkit. A Civil Falu Agóráján élő podcast beszélgetésekkel, fúvós- és citerazenekarral, kórusflashmobbal, táncházzal, valamint olyan élő televíziós legendákkal találkozhatunk, mint Juhász Előd, Dévényi Tibor, Endrei Judit, Horvát János, Kaplár F. József és Egri János.

KEEP az Egyetem Téren: fókuszban a középiskolások

A hazai fesztiválkínálatban a Campus Fesztivál a családias jelleg mellett a Debreceni Egyetem jelenléte miatt is egyedi. Az intézmény számára a tudomány népszerűsítése mellett a leendő egyetemisták elérése, a kapcsolatépítés miatt is fontos a rendezvény.

Megújult arculattal, 10 tematikus helyszínen, szabadulószobával és Chill Zone-nal várja a fesztiválozókat a Debreceni Egyetem az idei Campus Fesztiválon. A 2023-as eseményen mutatja be az egyetem a középiskolásoknak szóló új, egyetemi előkészítő programját, a KEEP-et, amivel a továbbtanulás előtt állókat szólítja meg az intézmény. Ennek megfelelően az idei fesztiválprogramban elsősorban élményt, tapasztalatot gyűjthetnek az érdeklődők az interaktív játékok segítségével, és számtalan hasznos és érdekes információval is gazdagodnak az egyetemi életről.

Az Egyetem Téren egyebek mellett mindent lehűtenek folyékony nitrogénnel, amit lehet. VR-szemüvegen keresztül mutatják be a Földet és a Naprendszert. A fesztiválozók megfejthetik a római légiók és a német tengeralattjárók üzenetváltásait, megtudhatják, hogy Freud vagy Billie Eilish lakozik-e bennük, és a Campus Fesztivál fellépőinek kedvenc könyvei között is válogathatnak.

Az orvostudományi és egészségügyi standoknál egy egyszerű mintavétel után kiderül, hogy milyen baktériumok élnek a mobiltelefonon. Egy bőrgyógyászati konzultációt követően az érdeklődik pedig bőrtípusuknak megfelelő hidratáló krémet, testápolót, bőrradírt és többféle arctonikot is készíthetnek, amit haza is vihetnek.

Színes programot kínál idén is az egyetemi színpad, ahol szó lesz egyebek mellett az internetes és iskolai zaklatásról, a drog- és alkoholfogyasztás jogi következményeiről is. A vendégek között szerepel Zacher Gábor toxikológus, sürgősségi orvos és Lenner Ádám agrár-youtuber, itt találkozhatunk Márkó és Barna Síkideg podcastjával, valamint a Dumaszínház előadóival. Az estére tábortüzes hangulatba öltöző színpadon fellép Karácsony János, Szakács Gergő, Járai Márk, Henri Gonzo, Németh Juci és G. Szabó Hunor, Kollányi Zsuzsi és a Tóth Vera Quartet is.

Újdonság, hogy idén a játékos feladatok elvégzéséért pecséteket kapnak a fiatalok, három összegyűjtése után pedig egy italra az Egyetem téri Chill Zone vendégei lehetnek, ahol a nyár egyik trendi italát, Mimóza koktélt és száraz fehér borból készült kisfröccsöt, valamint bodza, menta- és levendulaszörpöt is kínálnak majd a megfelelően kitöltött leckekönyvért.   

Forrás:Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2818166542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása