Kiderült, ki lett Magyarország kávémestere: ő indulhat a Starbucks nemzetközi Barista Bajnokságán Londonban
2023. július 06. írta: Kultúrjunkie

Kiderült, ki lett Magyarország kávémestere: ő indulhat a Starbucks nemzetközi Barista Bajnokságán Londonban

Maracujával és Mulunguval készült Cold Brew nyűgözte le idén a zsűrit

starbucks_barista_championship_1.jpg

A Starbucks idén is lehetőséget ad a vállalat legjobb kávémestereinek, hogy megmérettessék magukat a nemzetközi EMEA Barista Championship-en. Az öt fordulóból álló bajnokságon Magyarország legjobb baristái bizonyíthatták, ők érdemlik meg a hazai kávémesteri címet. Az országos döntőre 2023. július 4-én, a Starbucks Gozsdu üzletében került sor. A legkiválóbb szakember kiválasztásáról a vállalat kávémestereiből álló zsűri döntött. A hazai versenyt Till Martin nyerte, aki az októberben esedékes londoni nemzetközi döntőben képviselheti Magyarországot a legjobbak között.

starbucks_barista_championship_2.jpg

A Starbucks kiemelt figyelmet fordít partnerei szakmai fejlődésére, ezért több lehetőséget is kínál tehetségük bemutatására. Ennek részeként minden évben megrendezi a nemzetközi Barista Bajnokságot, ahol a vállalat legjobb kávémesterei mutatják meg tudásukat. A helyi fordulók során Európa-, Közel-Kelet- és Afrika országaiból több mint 15000 partner vett részt a bajnokságon, amelyből végül összesen 35 nemzeti bajnok méri majd össze tudását 2023 októberében, Londonban. Az egyhetes londoni út során különböző workshopokon vesznek részt a döntősök, valamint egy napot eltöltenek majd Amszterdamban is, ahol meglátogatják a helyi kávépörkölő üzemet. Az egyhetes út végén tartják majd a döntőt, ahol kiderül, ki lesz az idei Starbucks EMEA Barista Bajnok.

A Starbucks mindig is úgy gondolta, hogy egy finom kávé alkotóelemei között épp úgy szerepelnek a minőségi alapanyagok és a megfelelő pörkölésű kávészemek, mint az a fajta figyelmesség, amivel a barista elkészíti és felszolgálja. Éppen ezért, a kávézólánc több mindennel is segíti és ösztönzi baristáit a fejlődésre: mint a saját tanfolyamok és továbbképzési lehetőségek, valamint az EMEA Barista Championship, amely során baristáinak lehetősége nyílik, hogy évente összemérhessék tudásukat és megoszthassák tapasztalataikat.

„Büszkék vagyunk arra, hogy olyan baristákkal dolgozunk együtt, akik a kávézásban nem csupán egy ital elfogyasztását, hanem hozzánk hasonlóan egy szubkulturális szeánszot látnak” – mondta Kerek Fanni, a Starbucks magyarországi brand managere.- „Hatalmas öröm volt, hogy a bajnokságon résztvevők nem csupán tudásukat és tapasztalatukat hozták el a versenyre, de a mindennapi munkájuk során használt lelkiismeretességet és maximumra törekvést is. Ez pedig az idei év nyertesének, Till Martin hozzáállásában és felkészültségében teljesedett ki.”

A Starbucks Gozsduban megrendezett magyarországi döntőn a versenyzőknek két feladatban kellett helytállniuk. Az egyik feladat egy egyedi latte art megalkotása volt, majd kedvenc Starbucks kávéjukat és kávékoktéljukat készítették el a zsűri számára. A verseny személyes történetekkel és a versenyzők céljainak elmesélésével egészült ki.

Till Martin, az ide hazai Barista bajnok elsőként a Starbucks® Colombia Nariño, közepes pörkölésű, Single Origin kávét készített French press-ben. A durvára őrőlt kávé négy perc alatt elkészült, és a zsűri már élvezhette is a kakaós, karamellás, kicsit gyógynövényes és fűszeres ízvilágú kávét. Az idei bajnok által készített különleges kávékoktél pedig maracujával és egzotikus mulunguval készült cold brew, amelyet golgotavirág és levendula díszített.

 Forrás: FLOW PR

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4218161600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása