Újabb kislemez a HERSELF-től
2023. június 29. írta: Kultúrjunkie

Újabb kislemez a HERSELF-től

mostantol_cover.jpg

A HERSELF idén már a második kislemezével jelentkezik. A zenekar első nagylemezét hozza ki három EP formájában. A tavasszal megjelent UNO című EP után itt a Mostantól. Az eddigi videókban is megjelenő Lilahajú lány története újabb három dalon át folytatódik: Csend, Mese, Mostantól.

Mostantól. Az ígéretek, elhatározások szoktak ezzel a szóval kezdődni. Mostantól máshogy csinálom. Mostantól már tényleg elengedem. Nem érdekel, nem engedem ezt tovább. Nem hagyom, mostantól változtatok. Mostantól más lesz. 

Elengedni, egy jobb jövőképben reménykedni, megválni a megszokottól nehéz. Akkor is, ha már nincs a javunkra az, amihez annyira hozzászoktunk. Ha neked is ismerős ez az őrjítő ördögi kör, akkor érteni fogod a HERSELF legújabb dalait. Nemcsak érteni fogod, hanem konkrétan úgy érzed majd, mintha rólad írták volna. 

Bakos Attila: A Mostantól című EP nagyon mélyről indul. Van az ember feje felett elharapódzó káosznak, a megnemértettség érzésnek és az ezekből adódó önsajnálatnak az a szintje, amikor az ember tényleg már csak otthon ül, bámulja a falat és nem érzi magát képesnek arra, hogy előrébb lépjen. Minden olyan félelmetesnek és kezelhetetlennek tűnik, a legapróbb elvárások is elviselhetetlen súlyt jelentenek. A ’Csend’ című nyitódal ezt a mentális állapotot járja körbe. Értéktelennek és feleslegesnek érzi magát ilyenkor az ember, nem találja a helyét a világban és önmagával sincsen kibékülve. Egy ilyen sérülékeny állapotban a környezetünk is könnyebben ejt sebet rajtunk. Az önképünk egyre torzul. Ez egy oda-vissza folyamat. Eljutunk arra a pontra, hogy csak egyedül akarunk lenni egy szobába zárva. Ez már az a pont, ahol nyilvánvalóan lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy kikerüljünk ebből a lefelé húzó spirálból.

Bótyik Borostyán: „A Csend a Lilahajú lány egész történetének mélypontja, ahova el kell jutni ahhoz, hogy el tudj indulni kifele a gödörből. Arról a pontról szól ez a dal, amikor semmi sem jó, sehol sem érzed jól magad, a saját tested is idegen hely, pedig itt tényleg csak magadra számíthatsz.”

A Lilahajú lány a Mostantól című szakaszban végre elkezd a belső hangra hallgatni és bár még hosszú utat kell megtennie, de készen áll az első lépésekre ahhoz, hogy figyelje, felismerje és meghallja a benne zajló folyamatokat. A lemez második track-je a Mese címet kapta.

Bakos Attila: A Mese című dalt nyugodtan nevezhetjük közérzeti dalnak. Áthatja az az általános apátia, amit magunkon és a minket körbevevő embereken is tapasztaltunk az elmúlt években. „De van remény és élek még”, énekeljük a dalban, ami kétségtelenül visszafogott, de legalább pozitív elmozdulást jelent az előző dal mélységétől. Egyszerűen nincs más út, megvonjuk a vállunk, csináljuk tovább a dolgunk, ha kell, napról napra újra tervezünk és ez így van jól.

herself_mostantol1.jpgA kislemez címadó dala, a Mostantól, a Lilahajú lány történetében az a pillanat amikor végre eljutott oda, hogy megtörtént a változás. Lezárult egy időszak, amit nem elfelejteni kell, hanem tanulni belőle, mert az élet ilyen részleteiből épülünk, fejlődünk.

Bótyik Borostyán: Ez a dal számomra azért nagyon kedves, mert pont arról az érzésről mesél, amikor sok-sok őrlődés után, végleg elengedtem egy igazán fontos embert. Azt a megkönnyebbülést és a vele kéz a kézben járó bizonytalanságot írja le, ami az új kezdettel érkezik. Ahogy kinyílik a világ és hirtelen ott maradsz egyedül, magaddal. A benned maradt ürességet majd új tervekkel, vágyakkal kell kitöltened, és még egy jó darabig fáj visszagondolni arra, ami elmúlt, de idővel szép emlékekké válnak. Picit olyan ez mintha zuhannál, mert ha sokáig vagy bezárva, elfelejted hogyan is kell magadtól repülni, pedig mostantól szabad, sőt kell!

Bakos Zita: Nagyon hálásak vagyunk, hogy a HERSELF történet köré mára egy igazi közösség alakult.

A stúdiófelvételek ezúttal is Kirschner Péter (Bródy János zenekara, Müller Péter Sziámi AndFriends) nevéhez fűződnek, aki szívvel-lélekkel bánt a dalainkkal és alakította ki a hangzásvilágot, valamint a dalokhoz most is Kiss Benji (Paperdeer, Belau) barátunk készített elektronikus alapokat, a grafikát pedig – ahogy eddig is – Tőkés Anna készítette el. Nélkülük ez a HERSELF anyag sem készülhetett volna el, köszönjük nekik!”

Facebook

Instagram

Youtube

Spotify

Sajtóinformáció: Vígh Nóra - HERSELF

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6818156368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása