Harcsa Veronika és a Subtones is a Bor-és Jazznapok line-upjában
2023. június 28. írta: Kultúrjunkie

Harcsa Veronika és a Subtones is a Bor-és Jazznapok line-upjában

debreceni_bor-es_jazznapok_trilite_studio_5143_1.jpg

A Debreceni Bor- és Jazznapok idén is erdei hangulatba ágyazva hozza el a magyar jazz zene titánjait, közöttük a jelenleg Bécsben élő karizmatikus énekesnőt, Harcsa Veronikát és az idei Fonogram-díjas Subtones-t.

A Művészetek Völgyéért is felelős énekes- és dalszerzőnő, Harcsa Veronika Gyémánt Bálint gitárossal közös duója eddig nyolc lemezt vett fel, melyekkel rendszeresen turnéznak Európa-szerte. Ezidáig 25 ország számtalan fesztiválján és klubkoncertjein léptek már fel, és a duót 2015-ben beválogatták a Németországban rendezett Jazzahead! European Jazz Meeting programjába. A két jazzista kidolgozta, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal: dalaik által mélységekben és magasságokban egyaránt járva, humorral, felszabadultsággal alkotnak a kortárs jazz és az improvizatív popzene határmezsgyéin. Idén nyáron Debrecenbe érkeznek legújabb felvételeiket is elhozva rajongóik számára.

harcs_veronika_gyemant_balint_balazs_glodi.jpg

Fotó: Glódi Balázs

A 2023-as Fonogram-zsűri a Subtones zenekarnak ítélte oda az év hazai jazz albuma vagy hangfelvétele kategória díját második, „Lángolj” címet viselő nagylemezükért. A zenekar alapítóját, Subicz Gábort többek között Sofar Sounds koncerten szólóban és Szász Veronika „VENI” mellett, majd a márciusi Made in Debrecen eseményen is láthatta és halhatta a közönség, a Monchichi Potenciál 20 éves jubileumi koncertjén - debreceni terepen. A Subtones Magyarország legfrissebb funk-jazz-pop supergroupja. Zenéjükben triphop grooveok, játékos-éteri énekek, fülbemászó dallamok, finom elektronika, füstös jazz-szólók keverednek egészen egyedi fúzióban. A zenekarnak a - Debrecziner Gourmet Fesztiválon feltűnt - Konyha zenekar frontembere, Szepessy Mátyás és a hazai fiatal írók legismertebb alakja, Závada Péter is írt szövegeket, melyeket Jónás Vera és Kiss Flóra éneke,  Benkő Dávid billentyűi, Csukás Zsolt gitárai, Fonay Tibor nagybőgője és basszusgitárja keltenek életre.

subtones_dancs_eniko_bianka.jpg

Fotó: Dancs Enikő Bianka

A zenei felhozatalt hazánk 6 borrégiójával és 22 borvidékével a legkiemelkedőbb borgasztronómiai kínálata egészíti ki augusztus 3-6. között a Debreceni Bor- és Jazznapokon. Az eseményen nemcsak a jazz-térképen kalandozhat a látogató, hanem gyakorlatilag Magyarország teljes borpalettáját megkóstolhatja Nagyerdőn.

Hírek, borászatok információi és line-up a weboldalon, a Facebook oldalon és az eseményben érhetőek el. 

Nyitókép: Trilite Studio

Forrás: Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2818155498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása