Viharos időjárás, mégis kitartó közönség a Debreceni Bor- és Jazznapokon
2023. augusztus 07. írta: Kultúrjunkie

Viharos időjárás, mégis kitartó közönség a Debreceni Bor- és Jazznapokon

Vasárnap bezárta kapuit Debrecen legidillibb fesztiválja, a Bor- és Jazznapok.

bor_es_jazz_23_08_05_0391.jpg

Csütörtökön teljes gőzzel indult el a fesztivál, és ezt a lendületet egészen másnap késő délutánig tartotta, majd hatalmas eső mosta el a pénteki produkciókat. A vihar szerencsére nem okozott maradandó károkat, viszont az esti koncerteket nem lehetett színpadra vinni a hirtelen lezúduló csapadék miatt.

bor_es_jazz_23_08_05_0593.jpg

A vihar okozta áramkimaradás a Jazzation zenekart a koncert közben érte, de az acapella - jazz ének formáció nem állt le, hanem hangosítás és fények nélkül mentek tovább koncertjükkel a vihar után is kitartó vendégeknek. Az időjárás szerencsére nem riasztotta vissza közönséget, és 20 óra után ismét megtelt a fesztivál élettel. Az áramellátással kapcsolatos problémák éjfél körül oldódtak meg, ezt követően állt színpadra a három DJ - Suefo, Savages és Ordiman - és fergeteges electro swing-jazzfunk szettel indították újra a bulit a Stég színpadnál, ahol a vendégek zárásig táncoltak. A szombat és a vasárnap a tervek szerint valósulhatott meg, friss, nyáresti hangulattal, könnyed széllel kísérve a koccintásokat.

A legjobb hazai borok és jazz együttesek mellett a fesztivál több új lehetőséget is kínált a közönségnek annak érdekében, hogy a családok fiatal tagjai számára is minőségi együtt töltött időt nyújtson: a gyerekeket mini golf és számos ügyességi játék várta, a kis- és nagy kutyákat pedig a frissítőpontokon jutalomfalatok. A gasztronómiában a macarontól a házi sajtokon át a raclette-en és a haltepertőn keresztül egészen az elmaradhatatlan debreceni párosig válogathattak az ízek között az éhes látogatók. Czikkely Panni „Fessünk borral” workshopján vörösbor ihlette dekorációk készültek két napon keresztül a fesztivál piknik helyszínén, továbbá fiatal borászok osztották meg tapasztalatikat a színpadon mind a készítéssel mind a fogyasztással kapcsolatosan.

A színpadokon összesen 35 jazz koncert valósult meg 146 zenész társaságában, és 67 borászat szolgálta közönséget. 

Már csak 365 napot kell várni a következő Debreceni Bor- és Jazznapokra, 2024. augusztus 1. és 4. között ismét Nagyerdőn randevúznak a borok és a jazz zenék!

Forrás: Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8018188081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása